11.10.2010

The little black book and the book about the Big Apple

Hankin Hulluilta päiviltä itselleni lisää katu-uskottavuutta.

Olen läpeensä kiireinen ihminen, joka tarvitsee kalenterin. Tällä hetkellä on kuitenkin tarjolla vain lukuvuosikalentereita, jotka sisältävät vinkkejä opiskeluun - ei kiitti. Joten ostin Moleskinin A5 muistikirjan, kun sain mielestäni edullisesti. Saattaa olla, että pari lasia skumppaa pohjalla vaikutti ostopäätökseen, olo oli kuitenkin aika rento, vaikka hullu hulina velloi ympärillä. Kyllä nyt kelpaa kaivaa kassista esille little black book ja katsoa sieltä, että mitä ehtii tehdä ja milloinkin!

No ehheh heh he. Mutta kalenteria olin vailla ja tosiaan, päätin kokeilla Moleskinia, koska tarvitsisin jonkun eri kirjan päivämäärille, menoille ja kaikelle tärkeälle, joka tuntuu hukkuvan luonnoskirjan sivuille. Katotaan onko se niin hyvä, kuin aina kehutaan. Se nyt kuitenkin on vain mustakantinen blanko muistikirja...

Mutta mutta, kävin kirjastossa! I love Helsingin kirjastot, varsinkin Kallion ja Rikhardinkadun. Nyt kävin jälkimmäisessä ja lainasin suhteellisen tuoreen Damernas Världin (ymmärrän sanan sieltä toisen täältä :D ), 50 Fashion designers you should know (and I knew them all) ja sitten tämän:

Ihana! Kirja on jättikokoinen kuvallinen matkaopas, se on jaettu kolmeen osaan (Hotels, Restaurants, Shops) ja sisältää myös kartan. En valitettavasti ole matkaamassa New Yorkiin, mutta kirjassa oli niin inspiroivia ja hienoja kuvia, että päätin lainata ja ihan vain fiilistellä. Graafinen ilme on myös hieno.

Heidin tulevaisuuden makuuhuone vois näyttää tältä!Cheesecake from heaven.Matkaoppaat tuntuvat vanhenevan aika nopeasti, mutta tässä kirjassa on parasta sen upeat kuvat, jotka välittävät fiilistä. Ja toimivat tyyli-inspiraationa moneen suuntaan. Ja vaikka sisustukset muuttuvat, kuvat säilyvät. Muistelisin nähneeni vastaavaa opusta myös muista kaupungeista (esim. Pariisi!), pitää tsekata nekin.

P.s. Mun puhelin on vuodelta 2007... koskahan voin sanoa sen olevan vintagemallia? :D

3 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Hei tietty sulla pitää olla Moleskine! Koska "wannabe fashion people" kantaa Moleskinee, niin pitäähän oikeittenkin kantaa ;) Nimittäin erään Lontoolaisen muotikoulun miltei jokaisella opiskelijalla (ja opettajalla) on Moleskine kalenteri tai notebook...myself included ;) ja toinen must have accessory on joku iTuote tai mielellään useampi sellainen... :D

blandad. kirjoitti...

jjjjust.... Y E A H. :D Mä oon nyt sit virallisesti muistikirjan osalta cool, mut toi mun retropuhelin laskee statusta. O-ou, how can I live with myself :D

Laura kirjoitti...

Coolia...tai välillä ehkä hieman huvittavaa! Toisaalta jengi yrittää erottua ja olla niin yksilöllisiä, mutta silti kaikilla pitää olla samat setit. Mutta niinhän se kai menee... Muuallakin kun muotikoulussa! Sillon kun sen Moleskinen ostin, päätökseen vaikutti se että siinä on se kuminauha. Sitten kun ekana päivänä luennolla huomasin saman kirjan jokaisen edessä, niin alko lähinnä naurattaan :D Mutta ei sillä, hyvä se on!