5.10.2010

Must have military coat

Syksyllä iskee aina perinteinen "pakko saada uus talvitakki" vimma. Viime talven punainen villakangastakkini on edelleen varmasti oikein hyvä ja toimiva takkikaveri, mutta haluaisin sen rinnalle tumman takin.

Burberry Prorsum miellyttää aina ja olen totaalisen rakastunut tämän syksyn mallistokuviin, kuvaajana Mario Testino:


Ensinnäkin, nuo takit ovat ihan täydellisiä! Ihanan skarppeja, räätälöityjä linjoja, napakoita materiaaleja, ihanatihanat kaksirivinapitukset, kultanapein tottakai. Fiilis on hienoisen unisex, mutta takit näyttävät silti tarpeeksi naisellisilta - ja miesten päällä miehekkäiltä. Vaikutteet ovat armeijatyylissä ja uniformuissa, mutta lopputulos on sopivasti with modern twist. Erityisesti pidän tuosta naisten takista, jossa on kapeat hihat, paitakaulus, painonapit ja vetoketjutaskut. Materiaalikin näyttää denimiltä. Rakkaustakki! Ihan täydellinen!

 Eikä ketään varmaankaan yllätä, että esimerkiksi Asoksella on tehty omat versiot:


Eipä sillä, edullisempikin militarihenkinen kaksirivitakki näyttää nyt todella haluttavalta. En vain ole erityisen varma, sopisiko kyseinen malli itselleni. Kultanappeja on omissa varastoissa, ja armeijan vanha nahkavyökin löytyy, pitäisikö tempaista kirpputorilta skarppilinjainen villakangastakki ja uudistaa sitä vähän? Vai olisiko tässä vihdoin tarpeeksi inspiraation aihetta ikuisuusproggikseen "tänä talvena kyllä ompelen itselleni talvitakin"?

Ei kommentteja: