11.11.2010

Palmroth & Longchamp

Eilen oli hyvä Fida-päivä, tein pari hienoa löytöä ja sain henkilökohtaisen oikeutukseni kaikkien näiden vuosien kirppistelyille. Jatkuva kirppiksillä pörrääminen ja tonkiminen kannattaa, sillä joskus voi tehdä oikeita superlöytöjä!


Juhani Palmrothin harmaa nahkainen salkkumallinen laukku. Kunto erittäin hyvä. Harmaita laukkuja näkee aika vähän "markkinoilla", erityisesti nahkaisia. Etutaskun tummemmat osat ovat mokkaa. Laukku on hieno, mutta epäröin tuleeko sitä käytettyä, onko sen malli tarpeeksi kätevä. Hinta oli kirpaiseva 6,50€, ostin tämän kuitenkin sillä perusteella, että vastaavia yksilöitä ei ole juuri tarjolla. On se kyllä kaunis ja hienoa kotimaista käsityötä.

Ruskean olkalaukun kohdalla kiinnitin ensimmäiseksi huomiota siihen, että se oli selkeästi oikeata nahkaa ja tykkäsin sen perusolemuksesta. Seuraavaksi kiinnitin huomion solkiläpän ratsastajaan, jonka yhdistin Longchampiin ja aloin tutkia tarkemmin. Mietin pitkän tovin, kehtaanko ostaa laukkua, jos se on ihan karsea kopio, mutta totesin että 3€ nahkalaukusta ei ole paljon. 

Yksityiskohdat olivat kuitenkin viimeisteltyä, materiaali todistettavasti nahkaa ja hyvänoloista, soljissa ja niiteissä nimilogot. Googlasin kuvia vintagemallisista Longchampin laukuista, ja kaikki pienet jutut täsmäsivät vetoketjuvetimistä alkaen. Yksi olennainen kuitenkin puuttui, jonkinlainen nimilogo laukun sisältä ja valmistuspaikka. Löysin sen vihdoin taskusta ja vertasin netissä ollesseen, täsmäsi! Aito Longchamp 3€:lla Fidalta! Olin löydöstäni niin onnellinen, että teki mieli vähän jopa itkeä. Materialismi on kauhea sairaus...

Veikkaan, että laukku on vanhempaa tuotantoa ja luultavasti se ei ole ollut niin arvokas, kuin merkin vastaavat laukut nykyään. Yhdestä sisätaskusta löytyi 20 penninen vuodelta 1983 ja laukku tuoksui voimakkaasti hajuvedeltä :) Selkeästi jonkun hienon daamin entinen laukku siis. Laukussa oli käytön jälkiä, mutta puhdistin sen varovasti kostealla paperilla ja levitin pintaan vielä nahansuoja-ainetta. Käsittely teki ihmeitä, nyt laukku näyttää lähes uudelta.

(olisikohan jo aika karsia laukkukokoelmaa rankalla kädellä...?)

8 kommenttia:

AnneVee kirjoitti...

Upeita löytöjä! Itse en ole koskaan pitänyt Longchampin laukuista, mut ihan taatusti ostaisin, jos noin halvalla löytäisin! Oon silleen materialisti kuitenkin.:D

nooruska kirjoitti...

Vau mitä löytöjä! Mä ymmärrän niin hyvin, että teki mieli melkein itkeä onnesta... Materialismi on jotain ihan uskomatonta...

Laura kirjoitti...

Oh, tosi ihana tuo ruskea pieni laukku. Hehe, jos meinaat laukkukokoelmaa karsia, laita ihmeessä niitä myyntiin tänne sun blogiin tai huuto.nettiin tms. Olis nimittäin yks innokas ostaja ainaki. :)

W kirjoitti...

Vitsi oon kade tosta ekasta laukusta - harmaa on väreistä PARAS, mutta laukuntekijät ei sitä tajua. Tollaiset on harvinaisia löytöjä isolla H:lla!

blandad. kirjoitti...

AnneVee: Mä tykkäsin tosta laukusta muutenkin, niin tuli vähän niinku kaks kärpästä yhdellä iskulla. Longchampilla on hienoja laukkuja, mutta niitten taiteltavien kauppakassien hienoutta en oo vielä keksiny...

Nooruska: pitää sitä tämmösen reppanan yksinäisen naisihmisen ees jostain itkeä onnesta :D

Lara: Joo, pitäis kyllä laittaa myyntiin, eri asia että raaskiiko niistä luopua...

W: No eikö! Harvoin näkee hienoja, nahkaisia harmaita laukkuja.

Enne kirjoitti...

Tällaiset löydöt on just niitä kirppareiden parhaita puolia, jotain minkä takia jaksaa koluta parit hukkareissutkin :)

Ulla R kirjoitti...

Ohho, onnittelut hyvistä löydöistä! Jos et osaa käyttää tuota palmrothia niin tarjoudun ostamaan sen :)

blandad. kirjoitti...

Enne: Jep, kerran vuosikymmenessä :D

Ulrika: Ok, hyvä tietää ;)