1.12.2010

Musta joutsen

En useinkaan jaksa kiinnittää sen kummemmin huomiota hypetyksiin tulevista leffoista - tämän tekevät paljon paremmin vaikkapa leffoihin erikoistuneet bloggarit, mutta muutamien päivien sisään on netin ihmeemaasta pompahdellut esiin pieniä tiisereitä leffasta, joka alkoi kiinnostaa. Kyseessä on Black Swan, pääroolissa on Natalie Portman ja elokuvaa luonnehditaan IMDB:ssa seuraavasti:

" A thriller that zeros in on the relationship between 
a veteran ballet dancer and a rival."
 


Varmaan lähes jokainen pieni tyttö ihannoi syystä tai toisesta baletin ihmeellistä maailmaa. Niin tein minäkin, vaikka olinkin liian iso ja kömpelö edes luomaan silmäyksiä tutujen ja balleriinojen suuntaan. Säälittävää. Jossain vaiheessa kuitenkin ymmärsin, että vaikka baletti kaunista katseltavaa onkin, on sen ympärillä oleva maailma jotain ihan muuta kuin taianomaista satua, jotain liian rajattua ja kurinalaista, liian yksilöä tiettyyn muottiin pakottavaa. Toki kaikella kunnioituksella balettitanssijoita ja heidän ammattitaitoaan kohtaan.  Jään odottamaan leffaa mielenkiinnolla: siinä kuullaan ainakin Chemical brothersia ja Mila Kunis joutui kuihduttamaan itsensä tikkulaihaksi rooliaan varten - ei sinänsä yllättävä uutinen, jos on kyseessä balettileffa - mutta tämäkin päätyi uutisotsikoihin ja sitä kautta omaan tietoisuuteeni. Ehkä elokuvan juoni tarjoaa uutta näkökulmaa perfektionistiseen maailmaan tai sitten vain laadukasta viihdettä.
Suomen ensi-ilta on IMDB:n mukaan 25.helmikuuta 2011.

3 kommenttia:

June kirjoitti...

Mä ootan tätä niiiiiin paljon!

kirsi kirjoitti...

Entisenä ballerinana odotan tätä myös innolla, vaikken ehkä trailerin perusteella odotakaan mitään tajunnanräjäyttävää uutta lempileffaa. Baletti- ja tanssiaiheiset elokuvat lipsahtavat helposti korniuden puolelle, mutta jos ei muuta niin tässä on ainakin ihana neiti Portman.

Ja ai vitsi miten kateellinen olen tosta Marianne-tarjottimesta aiemmassa postauksessa!

blandad. kirjoitti...

bubble: jeeeeee :)

kirsi: jep, korniuden puolelle mennään kyllä helposti tanssileffoissa ja niiden näkökulmat on monesti aika suppeita... mutta odotellaan innolla :)

ja kiitos, tarjotin on aika ihana kyllä :)