6.12.2010

Nyt tarvitaan enää sukset

Suomen 93. itsenäisyyspäivä on kerrassaan luminen. Olen päivän mittaan tuijotellut ulos kadulle ja miettinyt, että kuinka paljon tuota lunta vielä tulee lisää? Näyttää vahvasti siltä, että tästä talvesta voi hyvinkin tulla se vuosisadan kylmin.

Tarvitaan siis lisää lämpimiä vaatteita. Oli kuitenkin pieni ihme, että löysin eilen kutakuinkin sellaisen neuletakin, jota etsin: lyhyen, lämpimän, sellaisen joka passaa hameiden kaveriksi ja takin alle. Tämänhetkinen neulemuoti suosii väljää ja roikkuvaa linjaa tai sitten röyhelöistä. Ja minä halusin jotain yksinkertaista. Onneksi vaihtoehtoja kuitenkin löytyy, pitää vain jaksaa vähän jalkautua kauppoihin.

 Siinä se on. On palmikkoa, pitkät hihat, avara pääntie ja värinä paras neuleväri eli harmaa. Materiaaleissa 70% villaa (tai siis villaa ja alpakkaa) ja hinta 29,95€ Hennesillä.


 Ehkä tämäntyyppinen olisi voinut tulla vastaan kirppikselläkin, nyt ei vaan enää riittänyt kärsivällisyys etsimiseen. Yläkuvassa näkyy muuten menneen syksyn ja varmasti tämän talven lempparihame, jonka ompelin jo syyskuussa. Ruudullinen villakangas on Eurokankaasta ja hame odotti valmiiksi leikattuina paloina omaa vuoroaan vuoden verran, kunnes tuli valmiiksi ja pääsi ahkeraan käyttöön.

Hame ja villatakki näyttävät yhdessä siltä, mitä joskus vuosikymmeniä sitten puettiin päälle, kun lähdettiin hiihtoreissuille. Eipä siitä fiiliksestä kovin kauas päästä, kun katsoo tuota ulkona vallitsevaa olotilaa. Varmasti siellä pääsisi jo nyt hiihtämäänkin.

3 kommenttia:

June kirjoitti...

Villapaidat ja -takit sekä ruutuhameet ovat aina olleet lemppareitani, yhdistettynä ne ovat todella nam :) Vois itekin kaivaa ruutuhamosen päälle pitkästä aikaa!

nooruska kirjoitti...

Mä kyl ajattelin heti luistelijaa noissa kledjuissa. Hyvä löytö tuo villatakki, siis ilman akryyliä, ou jee.

blandad. kirjoitti...

bubble: mä oon kans aina tykänny ruuduista :) villatakki ja ruutuhame on vähä nörde yhdistelmä, mut hyvällä tavalla.

Nooruska: noku mä en niinkään luistele , mut miksei sitäkin. Ja siis ei tuo neule ihan ilman akryylia ole, en huomannut sitä mainita. 48% villaa 22% alpakkaa 30% akryylia, mut sentään yli puolet luonnonkuituja.