2.12.2010

Paljon melua sukkiksista?

Itsenäisyyspäivää vietetään vasta maanantaina, mutta tulevien Linnan juhlien pukuvalintoja on ehditty jo tuttuun tapaan ruotia etukäteen. Tämän päivän lööpissä näkyi olevan juttu kansanedustaja Katri Komin tulevasta puvusta, joka on tehty sukkahousuista. Just.

Kun kuulin ensimmäistä kertaa tästä sukkahousupuvusta, mietin lähinnä että voi morjensta pöytään. Suomessa on kovin vähän vastaavia, hyvin arvokkaita juhlatilaisuuksia, jonne olisi mahdollisuus pukeutua viimeisen päälle hienosti. Ja sitten joku lähtee sinne sukkahousupuvussa, anna mun kaikki kestää. Mielessäni siinsi joku järkyttävä pölyhuiskaa muistuttava mekonhirvitys. Taustaselvittely kuitenkin valaisi asiaa, ja kyseessä on siis Komin äidin tekemä puku, jonka kankaan hän on kutonut sukkahousuista ja kimallelangoista. Sukkahousuneulos leikataan ohueksi nauhaksi ja kudotaan kangaspuilla kankaaksi, josta sitten itse puku on valmistettu.

Flash toistinta ei löytynyt.

Itselleni on tärkeintä, että vaatteen design on kohdillaan. Tässäkin juhlapuvussa on kiva lisäarvo tuo varmasti aikaa ja vaivaa vienyt, käsinkudottu kangas, mutta lopulta kokonaisuus ratkaisee. On positiivista, että kierrätysmateriaaleja hyödynnetään, mutta kun Komi astelee jo toistamiseen "kierrätysmekossa" (viime vuonna Komin puvun kangas oli kudottu videonauhoista) alkaa  erikoisuudentavoittelu pidemmän päälle puuduttaa. Mitä ensi vuonna? Kumihanskoja? Leipäpusseja?

Jään odottamaan mielenkiinnolla, millainen sukkismekosta lopulta tuli.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

thanks for sharing xxx

Peps kirjoitti...

Suomen Lady Gaga?