26.1.2011

Gucci rtw ss2011

Guccin kevätmallisto taitaa olla yksi niistä seuratuimmista ja muodikkuuden aallonharjalla tänä keväänä olevista. Siinä olevat elementit sopivat niin "kirkkaat värit", "kokovalkoinen","safari" ja "käsityöläisyys" trendeihin, ainakin jos on vaikkapa brittien Vogueta uskominen. Frida Gianninin (ja hänen tiiminsä) suunnittelu- ja valmistustyö on kuitenkin huikeaa katseltavaa ja kokoelma erittäin inspiroiva suunnittelutyönäyte.


Oranssi tuntuu tosi hyvältä. Ehkä oma värienergiakarttani kaipaa energisoivaa oranssia, mutta se sopii myös mainiosti kesäkauteen, vahvan turkoosin ja kullan seuraksi. Kultainen vyötärövyö lettinauhalla on muuten todella hieno, antaa mukavan etnisen säväyksen. Oranssin ja turkoosin lisäksi Gucci hehkuttaa sinisen sävyjä ja laventelinsävyistä violettia, joka toimii mattapintaisena yllättävän hyvin, vaikkei omiin lempiväreihini lukeudukaan.


 Kokovalkoinen näyttää hyvältä ja tuoreelta, kun linjat ovat skarppeja ja niukkoja. Valkoinen yhdistettynä kultaan on aina tyylikkään ylellinen valinta. Vaalea mokkanahka on kaunista ja tiukkaa takkimallia pehmentää sopivasti etno hapsutus, joka on kuitenkin kurinalainen.  Beige neule on todella upea, käsittääkseni toteutettu kokonaan solmintatekniikalla.


Guccin safarityyli on niukkalinjaista ja räätälöityä, mutta jotenkin mukavan oloista - ja ylellistä. Safarityylille jotkut naureskelevat, mutta minusta se on yhtä ihanan klassinen ja monitasoinen kuin "laivastotyyli". Housut ovat kapeita, mutta lantiolla on väljyyttä ja ne muistuttavat enemmän ratsastushousuja kuin haaremeita, vaikka haara onkin laskettu - jotain siltä väliltä siis. Mallistossa on myös upeita "tribal"-henkisiä mekkoja, afrikkalaiset heimoasusteet ovat ihan mahtava inspiraatiolähde ja osoitus käsityötaidosta.


Mallistoon kuuluu myös kokomustaa, eivät rokkimörötkään jää ilman. Väljäneuloksinen neule yhdistettyinä nahkaisiin superpilleihin on tosi punk, mutta sulautuu yllättävän hyvin kokonaislinjaan hapsu- ja nyöritysefektien avulla. Kokomustaan sopivat hienosti etnosävytteet ja haaremihousuhaalaria kehtaa vielä käyttää tulevana kesänäkin.

Guccin ready-to-wear ss2011 on upea kokonaisuus, suosittelen katsomaan koko malliston Style.comista. Malliston elementtejä tullaan näkemään varmasti vielä ensi kesänäkin, jos ei jopa seuraavana. Parasta siinä on kuitenkin se, että mallistosta näkyy että sen takana on uusia ajatuksia ja suunnittelijan oma visio. Pidän räätälöidystä linjasta ja yksityiskohtien kirjo on huikea, mutta hallittu.

kuvat Style.com ( Yannis Vlamos/GoRunway.com)

p.s. Hienoa muuten, että "kirkkat värit" ovat tulevana keväänä trendikäs valinta. Värien ystävänä ei ehkä tunnu enää niin kylähullulta :D Voi huolettomasti lätkiä erilaisia väriyhdistelmiä päälleen ja vedota olevansa vain trendikäs. Hah!

p.p.s. Frida Giannini mainitsi Style.comille, että yksi malliston inspiraatiolähteistä oli Marrakech. Terveisiä kavereilleni, jotka ovat jaksaneet naureskella Marokko-fiksaatiolleni. Uskokaa jo.

1 kommentti:

SalSaDesign kirjoitti...

Nuo mustat ja valkoiset vei sydämen. Aika ehjä kokonaisuus ja upeita yksityiskohtia.