9.2.2011

It's happening again

ReUse Republic-proggis jatkuu! Oikeastaan homma alkoi jo tammikuun alussa, mutta olen yrittänyt keskittyä tekemiseen enkä jahkailuun. Maanantaina hain jo toisen satsin uusia matskujakin.


Tammikuussa lähtötilanne näytti tältä. Sain Joulun välipäivinä ajatuksen, millaista mallistoa voisin tämän projektin puitteissa lähteä työstämään, mutta olen käyttänyt ideaa lähinnä tuomaan fiilistä. Materiaalit ja värit ovat valikoituneet sen mukaan, mitä on ollut tarjolla.


Aina välillä vaatteita pitää vähän sovitella ja hassutella... miesten Paul Frankin apinahupparissa on hyvä matsku, mutta koska printti on virheellinen, on se joutunut poistoon.

Ensimmäisen työskentelykuukauden aikana olen saanut hämmentävän paljon valmiiksi. Viime kerrasta on otettu opiksi ja olen pyrkinyt työskentelemään tehokkaammalla tavalla.


En ole ratkonut niin paljon kuin viimeksi, vaikka pyrinkin hyödyntämään vaatteista ensisijaisesti materiaalit ja hyvät yksityiskohdat ja suunnittelemaan jotain uutta ja omannäköistäni. Olen tehnyt tuunauksia, koska se tuntui viime myyntitapahtuman perusteella kiinnostavan ostajia, mutta kuitenkin tehden muokkauksista omaa tyyliäni kuvastavia ja sellaisia, että vaatteet luovat lopulta yhtenäisen kokonaisuuden.


Olen yrittänyt työskennellä tällä kertaa rennommin kuin viimeksi, tehden enemmän "kerralla alusta loppuun" ja enemmän myös fiilispohjalta. ReUse Republic Design market järkätään huhtikuun alussa, joten vaatteet ovat selkeästi kevät/kesäkautta, joka on aina paljon hauskempi ja vapaamuotoisempi työstää kuin syksy/talvikausi. 


Haluan vielä vähän pimittää ja makustella valmiita tuotteita, mutta sanoisin että mallistosta tulee fiilikseltään ja luonteeltaan kevyt ja rento. Olen koonnut yhtenäistä luonnoskirjaa, johon kirjaan päiväkirjanomaisesti mitä on tullut tehtyä ja mistä materiaalista. Homma on selkeästi auttanut ja talteen leikatut pesulaput ja muut ovat nyt yksien kansien välissä.

Yleisesti koko projektista löytyy tämän blogin sisällä "ReUse" tunnisteen alta. No, palaan asiaan taas toisen kerran, nyt hommiin!

Ja loppuun fiilistelymusat:

4 kommenttia:

June kirjoitti...

Ihanan näköisiä kankaita, pakko tulla hypistelemään sitten, kun ovat valmiita! ^__^

SalSaDesign kirjoitti...

Jännää, mahtavaa, odotuksenomaista. Odotan innolla tuotoksia, aivan upea proggis jossa on varmasti huimaa olla mukana.

blandad. kirjoitti...

bubble: tuu ihmees!

SalSaDesign: hetkittäin huimaa ja hetkittäin ei niin huimaa :D Toistaiseksi fiilikset on hyvät ja se riittää. Katotaan mitä tästä nyt tulee...

Eveliina kirjoitti...

Viime vuonna en ehtinyt paikalle, toivottavasti on tänä vuonna parempi tuuri! Jään stalkkailemaan...