20.3.2011

C'est blanc, mais c'est no bien

Muodin huipulle -kommentaattorina toimiminen on jäänyt elämänkiireiden vuoksi. Olette varmasti viettäneet unettomia öitä odotellessanne kommenttejani :D No ei vais.
Kolmas osa, jossa luotiin ryhmissä bisnesasuja, jäi kokonaan välistä. Sinällään jaksosta ei ole erityistä sanottavaa, mutta jäin vain ihmettelemään taas kerran sitä, että voittoisat asut olivat kyllä hienoja, mutteivät järin käyttökelpoisia, kun taas huonompia asuja arvosteltiin juuri sen käyttökelpoisuuden perusteella... aika jännä. Pussiin puhuminen on taitolaji.

Oikeastaan olisin voinut ilomielin olla kommentoimatta mitään nelosjakson jälkeenkin, mutta sanainen arkku on kiva avata viimeistään tässä vaiheessa: lopputulos oli epäreilu! 
Kilpailijoiden tehtävänä oli siis luoda valkoisesta haute couturea. Aikaa oli tällä kertaa jopa ruhtinaallisen oloisesti, vaikka ihan liian vähän couture-pukua ajatellen. Voittajaksi valittiin Mari, jonka puku syntyi vähän sattumalta ja ilman sen kummempaa jännittämistä - oikeasti tapa, joka toimii monesti kaikista parhaiten. Lopputulos oli kaunis ja hyvin tehty. Ehkä vähän mielikuvitukseton tavallaan, mutta ehdottomasti silti parhaimmistoa ja Mari oli voittonsa ansainnut. Pidin myös siitä, että Mari ei tunnu erityisemmin seuraavan mitä muut tekevät, vaan tekee itse. 


Suvin asu oli myös kaunis ja kokonaisuus oli jotenkin eteerinen ja jännittävä. Tyyli oli viety pitkälle ja ajateltu nimenomaan modernin couturen henkeä.

Sitten lopputulokseen. On käsittämätöntä, että Anna-Mari putosi! Hänen pukunsa oli taidokkaasti tehty, kaunis ja couturemainen. En ymmärtänyt kritiikkiä "jäykkyydestä", koska tietynlainen jäykkyys on ihan luontevaa couturepuvulle, jonka ei ole tarkoituskaan olla käyttövaate. Anna-Marin puku oli yksi omista lemppareistani.


... jatkoon pääsi sen sijaan Tuomaksen suttukasa. Miksi? En ymmärtänyt. Jos näitä kahta kuvaa vertaa, on selkeästi nähtävissä ainakin omasta mielestäni kummassa on käytetty enemmän aikaa, vaivaa, ajatusta ja taitoa.

Itseasiassa olisin itse valinnut tiputukseen Anna-Marin puvun sijasta Retan puvun, ihan vain siksi, että siinä ei ole juuri mitään tapahtumaa. Suoralinjainen peruskaavamainen puku, jossa irtoröyhelöä persuksissa ja rinnoilla. Lopputulos on ihan kiva, mutta aika yllätyksetöntä ja lopulta todella opiskelijamainen, sellainen juttu jota tehdään kun opiskellaan ensimmäistä tai toista vuotta.


Ilmeisesti jonkinlaiseen kultapoika-asemaan noussut Jussikin pääsi taas läpi heittämällä.


Kun puvusta riisutaan tyllikasa kaulalta ja päästä, jää jäljelle mekko, josta tulee mieleen 1990-luvun loppuaika. Oli hyvä ajatus taas työstää kangasta, mutta olisin kaivannut tähän jotain lisää volyymia, näyttävyyttä ja jonkinlaisen kokoavan ajatuksen, vaikkapa jonkun selkeän kuvioinnin peittävän ja paljastavan kankaan välille. On muuten tosi helppoa hakea shokkiefektiä näyttämällä tissit ja pimppa, mutta mitä sen jälkeen jää jäljelle, on taas ihan toinen juttu. Tässäkin on jokin pienoinen opiskelijamainen viba, olen vastaavia asuja nähnyt opiskeluaikoina koulun näytöksissä, mm. huovutettuina versioina.

Tuomarointi ei siis tällä kertaa miellyttänyt allekirjoittanutta, se on tullut jo varmasti selväksi. Ihmetystä aiheuttaa vielä enemmän vierailevan tuomarina toimineen Tiia Vanhatapion kommentointi MTV3:n sivuilla: lopputulos ei miellyttänyt myöskään Tiiaa. Jaksoa katsellessa tuli fiilis, että onpas Tiia nyt kärkkäällä tuulella, mutta hän oli kyllä oikeassa sanoessaan, että kilpailijoiden materiaalivalinnat olivat yllätyksettömiä. Tosin kiire sanelee myös ajatuksia ja ideoita. Tulee tosi vahvasti jakso jaksolta sellainen fiilis, että tässä tehdään nyt pääasiassa viihdeohjelmaa. Onko lopulta väliä, onko tekijä hyvä vai ei, pääasia että tiettyjä persoonia suositaan ohjelmanteon kannalta? Samaa suositaan selkeästi jenkkiversiossakin, ehkä kyse onkin siis formaatista.

Okei, myönnettäköön, olen kärkkäällä tuulella muutenkin, mutku aina ei vaan jaksa ymmärtää! Jos jollain on hienoja ajatuksia ja parempia, perusteltuja mielipiteitä, kommentoi ihmeessä.


kuvat MTV3.fi

p.s. Ärsyttääkö ketään muuta, että ohjelmassa ei näytetä asuja kunnolla kun ne ovat catwalkilla vaan suositaan leikkauksia ja otoksia esim. kilpailijoiden kasvoihin ja tuomareiden ilmeisiin?

6 kommenttia:

W kirjoitti...

Näitä on kiva lukea näitä sun kommentteja - koska vaikka en itsekään (ihan fiilispohjalta) tykännyt Tuomaksen puvusta, niin sulla on kuitenkin toi erittelevämpi selostus ammatin puolesta. :)

AnneVee kirjoitti...

Ei mulla sen parempia perusteluja ole, mutta oli käsittämätöntä, miksi putoaja eli ollut se Spectra-lampunvarjostin, vilautusmekko tai röyhelöperäsin. Varsinkin se Jussi (?) on tehny alusta asti tosi opiskelijamaisia, vaikka tuomarit hehkuttaa sen innovatiivisuutta. Minusta se ei oo innovoinu yhtään mitään vielä. Sen sijaan se pudonnut asu oli tosi kaunis.

L.Emminkäinen kirjoitti...

no ärsyttää! ja väärä tyyppi tippui kisasta, en tajua :O

Saara kirjoitti...

Mulla meinas pyörähtää silmämunat päästä kun putoaja paljastettiin. Se barbinmekkomainen lampunvarjostin ei todellakaan ollut parempi kuin A-M:n puku!Mietin myös, että mulla olisi varmaan lirahtanut housuun jos olisin joutunut Vanhatapion kritisoitavaksi... melko pelottavan oloinen oli hän :D. Mikskähän mä ees katon koko ohjelmaa kun kaikki vaan ärsyttää :D

SalSaDesign kirjoitti...

En tykännyt itsekään Retan puvusta, todella mielikuvituksetonta perushuttua huonosti toteutettuna. Tuomaksen puvun pesämäinen härpäke oli mieleen, puku ei pätkääkään. Anna-Marin puku taas oli kauniisti toteutettu mutta mielestäni niin monesti nähty että ihan haukotti. Tosin se ei ollut näiden parin edellä mainitun jälkeen peruste tiputtamiseen.

Tämä kausi on ollut hieman sisällyksetön ja persoonaton. Jotenkin väkisin väännetyn oloinen pakkopulla.Mielestäni Jaakko oli 100 kertaa parempi "mentori" kuin nykyinen kävelevä skeletori, onneksi hän jatkaa sentään tuomaristossa. Tiiasta huokui huonoa energiaa, harmikseni en saanut syytä pitää hänestä vieläkään.

Toivotaan nousujohteisempaa tulevaa ja innolla odotetaan ensi viikon kommentteja :)

Salla

blandad. kirjoitti...

W: no eihän se munkaan mielipide ole mikään totuus, mutta toki yritän keksiä jotain muuta sanottavaa kuin "joo ihan paska". :D

AnneVee: Tässä tuomaroinnissa ärsytti juuri se, että suttuisella ulkomuodolla ja huonolla toteutuksella pääsi jatkoon. Varmasti Jussilta taitoakin löytyy, mutta osa taidosta jää vielä toistaiseksi kohkaamisen alle.

L.Emminkäinen: I hear you.

Midinetti: Onneks onki parempi arvostella blogissa muita kuin mennä itse arvosteltavaksi xD Vanhatapiolla on näköjään vähän kärkäs tyyli, mut toisaalta tykkään että jotkut sanoo jotain muutakin kuin "ihanaa ihanaa".Mut joo, en kyllä ihan tajunnut putoajaa, en vieläkään.

Salla: Hyvä pointti, Anna-Marin puku oli tavallaan jo vähän nähty, mut niin moni muukin noista. Toteutus oli kuitenkin hyvä ja A-M ilmeisen osaava tekijä, joten tuntui vääryydeltä, että hän putosi koska lopputulos oli kuitenkin hyvä.

Ja nopeesti väännetyltä ohjelma vaikuttaa. Mites se sanonta menee, että hätiköimällä ei saada kuin ....päisiä lapsia.