10.3.2011

The Curve of Forgotten Things

Bongasin Helmi otsalla -blogista Todd Colen ohjaaman lyhytfilmin "The Curve of Forgotten Things", jota tähdittää Hollywoodin uusin lempilapsi Elle Fanning. Puvustuksesta vastaa Rodarte ja musiikista Deerhunter.Tämä on vangitsevaa katsottavaa, hieno kokonaisuus ja erittäin onnistunut yhteistyöprojekti, jossa eri taiteenalat tukevat toisiaan. Nuori tyttö kävelemässä kömpelösti korkeilla koroilla, aikuisen naisen vaatteissa, kiertämässä uteliaana oudon talon tyhjiä huoneita. Tyttö viipyilee ikkunoissa, ottaa pyrähdyksiä ja tanssiaskeleita, ihailee omaa peilikuvaansa. Auringon laskiessa hän astuu piharakennukseen, josta hohkaa outoa valoa - ja lopulta tulee osaksi sitä.

Nukkemaisen kaunis Elle Fanning on kuin nuori pitkäsäärinen bambi, joka hoipertelee silmät suurina Rodarten puvuissa, jotka ovat kauniita, mutta jotenkin kömpelön ja raskaan oloisia nuoren tytön päällä. Deerhunterin musiikki on junnaavaa, elokuvallisen maagista. Filmissä vallitsee nostalgisen lempeä valo ja fiilis on kuin kuumana kesäpäivänä, jotenkin pysähtynyt ja odottava, mutta sen taianomaisuudessa on jotain katoavaa - ja äärimmäisen kaunista. Tulkinta on monivaraista, mutta omasta mielestäni filmi voisi ihan hyvin kuvastaa nuoren ihmisen kasvua, seksuaalista heräämistä ja oman identiteetin etsimistä. 

YouTubessa videota kuvaavassa tekstissä Todd Cole selittää, että filmin nimi tulee Richard Brautiganin runosta."The poem and the film are about forgotten things - circles and the curve of time." Ah, niin kaunista.

1 kommentti:

June kirjoitti...

Elle on ihana, Deerhunter on ihana, koko video on niin kaunis. Mmm.