16.4.2011

with love Sanna Hopiavuori

Poikkesin pari viikkoa sitten Miltton showroomilla tutustumassa tulevan syksyn with love Sanna Hopiavuori -mallistoon ja pääsin samalla juttelemaan itse suunnittelijan kanssa.

"''They found Mary Bellows cuffed to the bed"
"Malliston innoittajana on ollut intohimorikoksista ja niiden seurauksista kertova Murder ballads -albumi, jonka Nick Cave julkaisi 1996. Albumista välittyvä melankolia ja surulliset kauhutarinat ovat olleet suurena inspiraationlähteenä mallistoa suunniteltaessa."

Täytyy sanoa, että välillä ihmettelen sitä suurta inspiraationlähdettä ja voimavaraa, mitä suomalaiset suunnittelijat löytävät melankoliasta ja synkkyydestä, itselleni se on vähän vierasta. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt, että vaikka malliston tematiikka onkin synkkää, on se muotokieleltään ja materiaaleiltaan kuitenkin pehmeää. Moderneja leikkauksia, laskoksia ja kauniita, huolellisen käsintyöstettyjä yksityiskohtia. Sanna Hopiavuori käyttää kierrätys- ja ekomatskuja (mm. hampun ja PET-muovin sekoitteesta valmistettua kangasta) ja vaatteiden mallit kestävät aikaa ja niitä voi varmasti yhdistellä monin eri tavoin.


Ohuen ohut neule on ihana ja uskomattoman kevyt. 
Sen voi kuvitella ottavansa mukaan vähän joka paikkaan. Sanna oli kutonut tämän upean neulemekon käsin. Mekon helma on kauniin pyöreälinjainenTässä mekossa on kauniin harsomainen selkäosa.


 Mekon yläosa on kierrätettyä nahkaa, alaosa neulosta. 

"Kauniita vaatteita ja asusteita kauniille naisille. Rockeleganssi. Villi tyttömäisyys. Pimeät sumuiset kujat. Nuhjuisuus yhdistettynä kauneuteen. Mustan ja harmaan eri sävyt. Bohemian chic".
Näin Sanna kuvailee itse mallistoaan.

Mallisto on rock-henkinen, mutta kauniin naisellinen ja moderni ja vaatteiden käyttäjiksi voisi kuvitella niin goottihenkisiä nuoria tyttöjä kuin tyylikkäitä, hieman iäkkäämpiä daameja. Juttelimme Sannan kanssa vaatetusalasta ja ekologisuudesta, mikä on aina mielenkiintoista ja omia ajatuksiakin avartavaa. Malliston vaatteet valmistetaan Suomessa, eettisesti ja mahdollisimman ekologisesti. Ja tietenkin rakkaudella.

with love Sanna Hopiavuori -tuotteita myyvät Yalo ja Nudge

2 kommenttia:

Vimps kirjoitti...

Aivan ihania juttuja! Noi neuleet ja tuo neulemekko... puhumattakoon noista viimeisistä pikkukuvista, nam!

Näitähän pitää päästä hipeltämään.

blandad. kirjoitti...

Vimps: joo noissa oli monta sellasta, joista voisin kuvitella sun tykkäävän :)