20.5.2011

I can see clearly now, it's gonna be a bright sunshine day

En erityisemmin koe olevani "aurinkolasi-ihminen", kun asustevarastoistani ei löydy kymmenittäin aurinkolaseja. Hyvät blehat on olleet etsinnässä jo pidempään, mutta ongelma on naamassa ja silmissä: aurinkolasien kanssa on laitettava aina piilarit ja kasvojeni malliin (pyöreä sydän) ei tunnu sopivan oikein mikään malli. Muutama vuosi sitten kyllästyin siristelyyn ja ostin pakolla parit halpisblehat, joita olen sitten yrittänyt käyttää. Tuleva kesä on kuitenkin mullistuksellinen aurinkolasirintamalla, sillä uusia aurinkolaseja on siunaantunut jo kolmin kappalein.Perinteiset "kärpäslasit" sain Trendsalesin järkkäämän blogi-iltaman kautta, ovat Friis & Companyn. Aluksi olin sitä mieltä, että nämä eivät todellakaan sovi minulle, mutta totuttelun jälkeen ihastuin aurinkolasien sävytykseen. Seepiaan taittavan sävytyksen ansiosta ulkona liikkuminen on aurinkoisella ilmalla huikeaa, koska ympäröivät värit korostuvat entisestään kauniilla tavalla. Ympäristö näyttää näiden lasien takaa tarkalta, mutta pehmeältä. Kärpäslasien etu on niiden suuri koko, suojaavat tehokkaasti auringolta. Ruskeat kilpikonnasangat ovat tyylikkäät ja erityisesti leopardihuivin kanssa puettuna tulee maailmannainen-fiilis. Yllätyin itsekin, kuinka aurinkolasien käyttöön voi ihastua! Nämä ovat ihanat!


Harmaat Haga Eyewearin lasit valitsin itse Miltton showroomin vappubileistä. Nämä ovat aika perus hipsterimallia, mutta otin nämä, koska ne istuivat hyvin päähän ja ovat mukavan kevyet. Lisäksi ajattelin, että nämä ovat malliltaan ja fiilikseltään ihan erilaiset kuin kärpäslasit, joten sopivat rennompaan arkityyliin. Lasien sävytys on kylmä, mutta näillä näkee myös selkeästi ja tarkasti. Myös näistä tykkäsin käytössä.


Kolmannet eivät olekaan enää täysin uudet, ostin nämä Fidalta hintaan 3€. Näistä tuli aluksi mieleen kaverini, jota varten nämä ostin, mutta toisaalta tykkäsin näiden perusmallista ja nörttilasifiiliksestä ja päätinkin pitää nämä itselläni. Selkeät Ray-Ban kopiothan nämä ovat :D Hyvää näissä on se, että nämä ovat viime kesän nörttilasimuotia pienempää mallia, veikkaisin että ehtaa kasaria tai ysäriä. Huonoa se, että lasipinnassa on naarmuja ja kulumaa. En ole vielä ehtinyt testata käytössä: jos eivät toimi, saa kaverini nämä imagolaseikseen, kunhan vain pulpauttaa linssit irti!

Olen kyllä ihan täysi rookie aurinkolasiasioissa, mutta tästä on vain matka ylöspäin. Eivät nämäkään aurinkolasit sovi kasvoilleni sen paremmin, mutta lopetin miettimästä asiaa sen tarkemmin, ei se nyt ole niin vaarallista. Suurin ongelmani ei olekaan siis kaikkien näiden vuosien aikana ollut silmissä tai kasvojen mallissa vaan ihan siellä korvien välissä.

P.s. Kiitos ja anteeksi kliseeotsikosta! 8D

3 kommenttia:

June kirjoitti...

Mäkään en oo mikään arska-asiantuntija, mutta tykkään ns. hyvistä merkeistä, eli optikolta ostetuista laseista. Niissä on parempi optiikka (eivät vääristä) ja muutenkin luotan niiden UV-suojaan enempi :) Vaikka on mulla halpislasejakin, joita käytän sitten festareilla. Etteivät ne kalliimmat hajoa.

Pari vuotta sitten ostin Burberryn pleksit, ne on aika tummat mutta pokien sisäpuoli on vaalea. Semisti neliskanttiset, jotka levenee vähän ulospäin. Nyt ostin Nykistä Marc Jacobsin jättilasit, joissa on kapeat sangat. Ne on rusehtavat ja linssikin on vaaleampi, joten on ihan eri tyyliset. Arskat on kuitenkin kesällä naamalla melkein kokoajan, joten hyvät pokat on must. Kivaa, että säki oot löytäny tommosia kivoja! :)

AnneVee kirjoitti...

Mä aina selitän miehelle, miten maailma näyttää sairaan kauniilta aurinkolasien läpi! Meinaan aina liikuttua kyyneliin, ku värit on niin ihanan kirkkaita linssien läpi.

Vimps kirjoitti...

Mä en jaksa käyttää piilareita, joten aurinkolaseissa täytyy olla vahvuudet, muuten en näe enkä varsinkaan voi ajaa autoa. Siksi olenkin hankkinut tähän mennessä kahdet aurinkolasit vahvuuksilla, koska ne maksavat aivan turkasesti (ensimmäiset palvelivat kymmenen vuotta ja päätyvät taatusti vielä uudelleen nenälle), tänä kesänä aion hankkia kolmannet.

Mä itse asiassa käytän aurinkolaseja aina, kun liikun ulkona ja aurinko paistaa edes vähän, sillä haluan suojata silmiäni.