23.5.2011

Kirsikanpunaista nahkaa

Olen tunnetusti kyltymätön laukkuhamstraaja, mutta haluan painottaa että olen myös laukkujeni suhteen vaativa.
Törmätessäni Uffilla kauniin kirsikanpunaiseen Elle-merkkiseen laukkuyksilöön ihastuin välittömästi sen väriin ja hyvälaatuiseen materiaaliin eli nahkaan. 

En tykkään "kainalolaukuista". Tykkään kantaa laukkua olalla, mutta pienehkö laukku yhdistettynä pitkiin kantohihnoihin.... noh, en vaan tykkää. Tönötin laukkurekin kyljessä tovin ja pyörittelin laukkua - voisikohan tätä muuttaa? Jos irrottaisin tuon tuosta ja lisäisin tuohon... ehkä. Ehkä se voisi toimia.

Siispä laukun kanssa kassalle ja kotiin. Irroitin ensimmäisenä sivulenkit ja sitten leikkasin kantohihnat irti etupuolen taskuläpän takaa. Takana kantohihnat olikin tikattu kiinni ja irroitin ne ratkojan avulla. Sitten yhdistin kantohihnat yhdeksi pitkäksi hihnaksi: ensin irroitin toisesta hihnanpäästä lenkin, jonka siirsin toisen hihnan päähän ja lopulta yhdistin hihnat ompelemalla ne toisiin keskeltä "limittäin". Oma ompelukoneeni kykeni paksun kohdan ompelemaan nahkaneulan ja pienimuotoisen "pliispliispliis" rukoilun myötä. Laukun sivulenkit olin irroittanut leikkamalla alemmat lenkit poikki ja nyt liimasin ne takaisin kiinni. Irroitin vielä taskunläpässä olleen E-koristeen irti ja lopuksi yhdistin metallilenkit toisiinsa.
Harmi etten tajunnut kuvata prosessia. Lopputuloksesta tuli hyvin mieluinen ja sellainen kun olinkin ajatellut. Laukun hihnata kiskaistaan ristiin vartalon päälle ja laukkuosa jää ylälantiolle. Toki muokkauskohdat näkyvät, jos laukkua tarkastelee läheltä, mutta kauaksi ne eivät näy. Kannatti siis nähdä pieni vaiva!

3 kommenttia:

June kirjoitti...

Laukku parani heti! Mahtia :)

Vimps kirjoitti...

Sä oot niin taitava! Laukusta tuli hieno, alkuperäistä hienompi! Ja värihän on todellakin herkullinen.

Desthea kirjoitti...

Näppärä muokkaus! :-D