3.5.2011

Waiting for final

Muodin huipulle -ohjelmassa ollaan edetty jo finaalijaksoihin. Viime jaksossa finaalikolmikkoon pääsivät Linda, Leni ja Jussi, ja tämänpäiväisessä jaksossa tarkastellaan mallistojen syntyä ja fiiliksiä ennen lopullista finaalinäytöstä. Jenkkiversiossa nämä "näytöstä edeltävät jaksot" ovat ihan omia lemppareitani, koska ne valottavat eniten suunnittelijan omaa tapaa työskennellä. Noissa jaksoissa suunnittelijat ovat aina rentoutuneemman ja keskittyneemmän oloisia ja niissä myös näytetään millaista vaatesuunnittelijan työ voi todellisuudessa olla.

 Suomen Muodin huipulle on toki oma versionsa ja olen täällä blogissa moneen otteeseen ehtinyt arvostella sarjan toteutustapaa. Uskon kuitenkin, että nyt eletään tämän kauden mielenkiintoisempia hetkiä.

Minulle ei missään vaiheessa ehtinyt muodostua omaa suosikkia, tuntui että hyvät ja mielenkiintoiset tekijät tippuivat pois jo alkuvaiheessa, ennen kuin edes pääsivät näyttämään kykyjään. Tällä hetkellä uskoisin että Lindalla on isoimmat mahdollisuudet voittaa. Linda on tarkka ja osaava tekijä, hän osaa keskittyä työskentelyyn ja hän osaa myös pelkistämisen taidon. Lindan kilpailutyöt ovat olleet tasaisen hyviä ja hän vaikuttaa persoonana sympaattiselta. Toisaalta, miksei Lenilläkin olisi mahdollisuus voittoon, Lenikin vaikuttaa hyvältä tekijältä, jonka työnjälki on tasaisen laadukasta. Lenin töissä on jänniä geometrisiä muotoja ja hän yhdistelee luontevasti trendikästä ja kaupallista. Lenissä on hieman ärsyttävä, ivallinen puoli, josta en niin tykkää, mutta toisaalta tässä kilpailussa työ puhuu puolestaan. Toisinaan olen kyllä miettinyt, onko Leni lopulta enemmän "ompelija" kuin suunnittelija? Jussi tuo varmasti mielenkiintoisen osansa finaaliin, mutta tähän mennessä useat Jussin töistä ovat olleet lähinnä "tekeleitä", siksi en ole niin vakuuttunut. Jussilla menee paljon energiaa kohkaamiseen ja draaman hakuun, mutta toisaalta hän voi sitten finaalinäytöksessä yllättää positiivisesti juuri näillä avuilla.

Jännityksellä odottaen mitä tapahtuu!

1 kommentti:

Maiju kirjoitti...

Mä oisin jostain syystä halunnut nähdä Retan finaalissa, vaikka Retan mallisto olisi saattanut olla yksipuolinen. Mutta tiedä häntä sitten..
Mullakaan ei muodostunut mitää suosikkia tältä kaudelta, harmiksi. :/