30.6.2011

Hedelmäistä

On mielenkiintoista seurata, miten huippumuoti siirtyy massavaateketjujen tulkinnoiksi. Suoranaista kopiointia tunnutaan harrastavan nykyään aivan liikaa, mutta toisaalta muotiin kuuluu kopioiminen ja erilaisten trendien siirtyminen kuluttajaketjussa eteenpäin. Joskus nämä massaketjujen tulkinnat ovat jopa raivostuttavia, hieman surullisia, väsähtäneitä ja halpoja, eikä niissä ole mitään uutta, mutta toisinaan myös jotkut onnistuvat hauskalla tavalla.


Stella McCartneyn tämän kevään mallistoon kuului ihanan raikkailla hedelmäprinteillä kuvioituja asuja. Itsessään nuo mallit toimivat upeasti, värit ovat kauniin voimakkaita ja tykkään kovasti realistisen oloisista hedelmistä. Kuosiasettelu on onnistunut ja kiinnostava, vaatteiden mallit on pidetty pelkistettyinä, jolloin lopputulos on upea.

Ei liene sattumaa, mistä Gina Tricotin mekon kuosiin on haettu inspiraatiota. Lopputulos on kuitenkin raikkaan kesäinen ja malli on varsin soma. Plussaa siitä, että se sopii monenlaisille vartaloille ja eri-ikäisille.

 

KappAhlin sitrus-toppi on hauska ja hyvin kesäinen tämäkin. Malli on mukavan simppeli ja kuosin värit kauniita. Taisin nähdä KappAhlissa jonkun sitruskuosisen mekonkin, en tosin löytänyt sen kuvaa nettisivuilta.

Molemmat tulkinnat on jotenkin sympaattisia, somia ja ihanan värikkäitä ja voisin iloisin mielin huolia nämä vaatekaappiini. Sinällään en kopiontia arvosta eikä se mielestäni ole hyvää suunnitteluakaan, mutta useimmiten ketjuissa mietitään sitä mikä myy.

4 kommenttia:

NooranElämää kirjoitti...

Toi appelsiinikuosi oli yks mihin Lontoossa kiinnitin huomiota. Katselin samantyyppistä mekkoa ensin Primarkissa ja sitten Dorothy Perkinsiltä. Kotiin tullessa sitten mainostettiinki jo Ginassa samanlaista. En sitten ajatellut, että olisi joltakin suuremmalta nimeltä kopsattu, vaikka Primark tuttu tuosta kopioinnista onkin. :P

Nelliina kirjoitti...

mun mielestä toi ginan mekko on hienompi kuin alkuperäiset :) tosin mä olisin niin juntti etten ees tajuaisi sen olevan kopio hahah :D

blandad. kirjoitti...

NooranElämää & Nelliina: tässä nyt nähdään, että jos on kiva mekko tai kiva kuosi, niin lopulta ei edes ole väliä onko se joltain kopsattu vai ei :)

Ja toisaalta eihän se Stellakaan tässä suhteessa pyörää keksinyt uudestaan...

Ginan mekko on kyllä tosi kiva.

Anonyymi kirjoitti...

minulla on se kappahlin sitruskuosinen mekko ja se on aivan aivan aivan iiiiiihana! se oli pakko saaha, kun sen ensimmäisen kerran näin. enkä kyllä tosiaan tienny, että kuosi on kopio jostain "huippumuodista".. :D