1.6.2011

Löytöjä

Sarjassamme sekalaisia kirppislöytöjä... ovat vähän eri paikoista ja viimeisen reilun kuukauden aikana,eri aikoina ostettuja, mutta laitetaan nyt kaikki samaan:


Ihastuin tämän purkin kuviointiin ja väreihin, vaikka 6€:n hinta vähän arveluttikin. Valmistaja ei sanonut minulle mitään ja kuvio näytti sellaiselta, että näitä voisi olla nytkin kaupoissa. Pienen tutkimuksen jälkeen purkki on kuin onkin ehtaa retroa, valmistajana Ira Denmarki ja kuvion on suunnitellut Ethel von Horn. Valmistajaa googlatessa löysin muuten aivan ihanan blogin, jonka kirjoittajan peltipurkkikokoelma veti sanottamaksi ihastuksesta. 


Ehhhh mikä kuva.... muistan ihastelleeni Hennesin neuletakkia joskus normihintaisena, mutta silloin siihen ei ollut varaa. Sama takki tuli vastaan kirppiksellä, hintaan 3€.


Uffin europäivillä yritin katsella valkoista puuvillaneuletta, mutta keltainen on ihan jees. Pusero on ihanaa ysäriä ja siinä oli pyöreä ja hieman korkea kaulus, jonka leikkasin ja ompelin nyt vähän avarammaksi ja rennommaksi. Neule on muuten kokoa S, kertoo hauskasti aikakauden ihanteesta pitää neuleet väljälinjaisina... Hopeanhohtoinen laukku 6€. Mietin laukun ostoa kaksi päivää ja tunnen olevani onnekas, että se oli vielä siinä vaiheessa Uffilla kun palasin sen perässä.


Wash&Go -merkkiset valkoiset tennarit 3€. Ei pitäisi sortua halpistennareihin, niistä on nimittäin parissa kuukaudessa pohjat kirjaimellisesti puhki! Näissä oli vähän paksummat pohjat, joiden takia nämä ostin, mutta saa nähdä miten kestävät...

 Olen periaattessa kirjanostokiellossa, koska edellisetkään eivät enää mahdu hyllyyn, mutta tämä oli vain pakko hankkia! Olen katsellut kirjaa täyshintaisena ja ihastellut sen upeaa kuvitusta, joten 8€ ei tuntunut pahalta sijoitukselta, varsinkaan viime syksyltä peräisin olevaan alkuperäishintaan 43,90€ verrattuna. Jaakko Hämeen-Anttilan valitsema ja suoraan alkukielestä suomentama kokoelma on upeasti Heli Hiedan kuvittama.


Nyt on tullut kirppisteltyä taas niin urakalla, että pieni tavaranhamstraustauko on paikallaan. Kesällä olisi tarkoitus ryhdistäytyä ja lähteä itse kirppikselle myymään...

5 kommenttia:

nooruska kirjoitti...

W&G pitäis olla ihan ookoo merkki sitähän on myyty jopa stockalla. Purkki <3. Ja spaceman laukku. Joskus lähden sun kaa kirppistelemään, niin mahtavia löytöjä taas!

Desthea kirjoitti...

Mulla on kans yks tuommonen neliskanttinen tanskalainen peltipurkki, toisenlaisella kuosilla varustettuna. :-) Ja itsekin oon muuten joskus tohon mainitsemaasi blogiin eksynyt noita retrojuttuja googlatessani.. ;-)

June kirjoitti...

I-ha-na purkki!! Mutta tosta blogista mun täytyy pysyä erossa, etten kuolisi kateudesta o___O

blandad. kirjoitti...

Nooruska: ainakin noi tennarit tuntuu tosi jäykiltä ja pohjat on paksut, joten ehkä ne kestää.
Mä oon kirppisnero. Kandee siis lähtee mun kaa esim. sinne Malmille.

desthea: :) ton blogin perusteella täytyy alkaa pitää enemmän silmiä auki ton tanskalaismerkin suhteen, ihan mielettömän ihania juttuja!

bubble: blogi veti hiljaiseksi kateudesta, mutta toisaalta mun mielestä on ihanaa, että ihmiset jakaa omaisuutensa ihanuutta edes kuvien muodossa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei kivaa että löysin linkkaamasi blogin kautta omankin purkkini alkuperän.

Ehkä en ollutkaan osannut arvostaa 30 centillä ostamaani kirppislöytöä kylliksi!