2.6.2011

Vallilassa

Kesä on virallisesti alkanut, mutta eilen fiilisteltiin jo Vallila Interiorin tulevaa syysmallistoa. Olin paikalla pressitilaisuudessa, koska tein myös pienen yhteistyöproggiksen kyseiseen tapaukseen liittyen. Sain Vallilan kankaita ja tehtäväksi suunnitella niistä muutaman vaatteen pressitilaisuutta varten. Saan parempia kuvia myöhemmin, mutta ajattelin fiilistellä jo itse pressipäivää tuoreeltaan.

Pääjuttuna tein suunnittelija Matleena Issakaiselle mekon Matleenan itsensä suunnittelemasta "Tour de France" -kankaasta. Ajatuksena oli tehdä runsas ja hauska mekko, Lady Gagan hengessä, mutta niin että kangas pääsisi myös edukseen. Mallailin kangasta aluksi Matleenan päälle ja lopulta lähdin vain tekemään. Mekko syntyi suhteellisen nopeasti, koska sitä oli tosi hauska tehdä!


Vallila Interiorin tyylikäs Päivi Grönqvist ja suunnittelija Matleena Issakainen mekossaan

Matleenan mekon lisäksi tein toisen, paljon yksinkertaisemman mekon PR-vastaavalle Katrille ja paidan mm. valokuvauksesta ja sosiaalisesta mediasta vastaavalle Henrylle. Tällä kertaa oli käytettävissä vähänlaisesti aikaa, joten päädyin yksinkertaisiin juttuihin. Toista mekkoa ei ehditty sovittaa ollenkaan, joten mekko piti olla sellaista mallia, että sen voi vain vetäistä päälle. Miehen paidan suhteen halusin vähän keventää tuota kangasta, joka on valokuvaprintti Porvoonjoen rannalta, joten päädyin "sporttisempaan" malliin, jonka edessä on napit ja kaulus on tuollainen kiristettävä pystykaulus.


 Kaikinpuolin hauska projekti siis, toivoisin voivani tehdä tulevaisuudessa tämäntyyppisiä juttuja lisää! Kierrätysmatskuprojektien jälkeen tuntui luksukselta, kun kangasta oli runsaasti käytettävissä ja sain täysin vapaat kädet. Toki kuosikankaissa pitää ottaa huomioon kuviointia ja miten esimerkiksi raportti asettuu kauniisti.

Itse pressitilaisuudessa esiintyi aluksi Lossi Turunen & Juoksut...
Vallilalta on syksyksi luvassa kaikenlaisia ihania kankaita, joista kerron myöhemmin lisää., mutta mainitsen nyt jo pari jännää juttua. "Näillä kulmilla" kangas on syntynyt yhteistyönä, jossa suunnittelija Matleena Issakainen on käsitellyt valokuvaaja Caj Bremerin  vanhoja kuvia hauskaan diamuotoon ja kuviin sopivista lyriikoista vastaa Lossi Turunen. 

Oli hauskaa nähdä, miten innoissaan myös kankaan suunnittelijat ovat yhteistyöstään. Caj Bremer kertoi, ettei olisi uskonut että hänen valokuvistaan tulee kankaita, saatika että joku vielä sanottaisi ne. "Näillä kulmilla" on hieno yhteistyö, joka saa varmasti ihan uusia ulottuvuuksia, kun kuluttajat omaksuvat kuvat ja sanat osaksi omaa kotiaan.


 Toinen ihan huippuhieno yhteistyö on kuvittaja Erik Bruunin legendaarisista Jaffa-mainoskuvista suunnitellut kankaat. Varmasti nämäkin päätyvät moneen kotiin.

Erik Bruun haastateltavana.

Tilaisuudesta sai mukaansa Vallilan omista kankaista ommellun pressikassin, jonka sisällä oli Jaffaa ja lisäksi hauska "Näillä kulmilla"-koru!
Vallilan syysmallistosta lisää juttua luvassa myöhemmin!

9 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Superkivoja noi kaikki jutut mitä teit!!!! Toi toinen mekko etenkin :)

Elsa/ Oi mutsi mutsi kirjoitti...

Hienoja kankaita. Vallilan pisteet nousi nyt monestakin syystä, etenkin siitä ettei suomalaisen kangastalon tuotanto jatka tätä totuttua vuosikertakankaiden uustuotantoa, vaan retrokin on jostain muusta kuin vanhasta kangasmallista peräisin.

Tosi kiva tuollainen eri taiteilijoiden yhteistyön mahdollistaminen myös, tuskin mikään mainoskikka pelkästään :)toisaalta omaan silmään nuo biisien sanat oli jo liikaa kankaassa, mutta hieno idea käyttää montaa eri taidemuotoa kankaan suunnittelussa.

Tuota järvimaisemakangasta aloin jo haaveilemaan omiin väreihini sopivampana eli sinisävyisenä. Olisi enemmän kuin ihana myös tuo malli.

Robin kirjoitti...

Hyvännäkösiä asuja! Huomioiden myös se, että kyseessä ei ole vaatekangas, joten materiaali ja printti asettavat lähtökohtaisesti jo omat haasteensa. Matleenan mekossa yhdistyi mielestäni hienosti kankaan suunnittelijan oma tyyli ja asun suunnittelijan oma kädenjälki.

blandad. kirjoitti...

Laura: kiitti!

Oi mutsi mutsi: Tuo näillä kulmilla-kangas syntyi sattumalta, kun suunnittelija sai käsiinsä valokuvaajan kuvat ja sai idean, että niistä voisi tehdä dioja ja niihin voisi keksiä sanat, jolloin mukaan astui muusikko. Ei siis mitään mainoskikkaa, vaan puhdasta yhteensattumaa ja mun mielestä se myös näkyy lopputuloksessa. Jos tilanne olisi ollut erilainen tai pakotettu, se näkyi lopputuloksen kankeutena.

Robin: Kankaat eivät tosiaan olleet varsinaisia vaatekankaita, mutta taipuivat lopulta ihan hyvin myös vaatteiksi.

Johanna - Photo Diaries kirjoitti...

Moikka, osuin blogiisi ja täytyy heti kommentoida- olin itse tuolla tilaisuudessa ja bongasin heti tekemäsi vaatteet- upeita! Etenkin Matleenan mekko oli huikea!

Tosi hienoja kankaita Vallilalla nyt. Oma suosikkini on just toi Näillä kulmilla.

-Johanna

Vallila kirjoitti...

Moi, kiitti vaatteista! Kuvattiin ne heti loppupäivästä ja vaikkei malleja ollakkaan niin ihan hyvät otokset tuli. Muokkaan ne sulle!

Terv Henry / Vallila

blandad. kirjoitti...

Johanna: joo sullehan kuuluu kiitos niistä hienoista kuvista ;)
Ja kiitos, mekkoa oli hauska tehdä, hauska proggis kaikenkaikkiaan.

Henry/Vallila: Kiitos ja kiva että kelpas! Jään odotteleen innolla kuvia! Ja just hyvät mallitkin.

Katariina kirjoitti...

Hienoja juttuja teit :) Kankaat on oikein kivoja :)

Desthea kirjoitti...

Vallilan kuosit on kyllä niin upeita että mä en kestä...! =P