11.9.2011

Vohveleita

 Vohvelit
 
3 kanamunaa
4dl maitoa
1dl kivennäisvettä
                      4dl Erikoisvehnäjauhoja                       
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
2rkl sokeria
paistamiseen margariinia/voita

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Anna taikinan turvota noin 15-30min. Huomaa, että vohvelitaikina on hieman paksumpaa kuin lettutaikina. Jos käyttää kevytmaitoa tms. missä on jo rasvaa, ei itse taikinaan tarvitse lisätä rasvaa. Jotkut lisäävät sitä aina (n.50-100g voisulaa esim.), itse vältän tekemästä vohveleita liian rasvaisiksi.
Kuumenna vohvelirauta, sivele rautojen pinnalle rasvaa, paista. Kannattaa hieman testata taikinaa, toisinaan voi olla se tarvitsee hieman lisää nestettä/jauhoja. Taikinaan voi lisätä halutessaan vaikka silputtua pinaattia tms. jos vohveleista haluaa "suolaisia".

(Tämä vohveliresepti on hyväksi havaittu ja koettu moneen otteeseen. En sinällään usko lohturuokaan, mutta täytyy myöntää että kun ottaa pannuun niin vohvelit kyllä nostaa kummasti mielialaa. Eilen oli superankeuspäivä ja toteutin monta päivää kestäneen vohvelihimoni. Ne onnistuvat valehtelematta aina ja kämppä säästyy suuremmalta paistokäryltä. Oman vohvelirautani olen ostanut neljä vuotta sitten Claes Ohlssonilta, paistoin silloin synttärivierailleni ison keon suolaisia ja makeita vohveleita suurella menestyksellä. Olen lainannut rautaa kavereille ja onpa se otettu mukaan mökkireissuillekin, joten sinällään ei ollenkaan mikään turhake, vaikkei sitä päivittäin tule käytettyäkään.)

Ei kommentteja: