8.10.2011

Voice fashion

Voicen muotiviikko on käynnissä ja huipentuu tämäniltaiseen tapahtumaan. Itse olin paikalla torstaina, jolloin ohjelmatarjonnassa olivat Onlyn ja Seppälän näytökset sekä artistivieraana Chisu.
Tapahtuma alkoi jo kuuden jälkeen, mutta itse saavuin paikalle vasta kahdeksan aikoihin, koska en ihan suoraan töistä jaksanut kipittää Kaapelille. Itseäni kiinnosti lähinnä Paola Suhonen by Seppälä -malliston esittely. Tuleva yhteistyömallisto on varsin mielenkiintoinen tapaus ja käsittelen sitä erikseen hieman myöhemmin. 
Jäin siis kokonaan paitsi Onlyn näytöksestä, joka esiteltiin jo alkuillasta. Seppälä autumn story -näytöksestä pääsin nauttimaan, tosin anniskelualueella punkkupikari kourassa :D Voicen muotiviikon taiteellinen johtaja Teri Niitti oli stailannut Seppälän perusmalliston Charlien enkeleiden hengessä. Seppälän syksy tarjoaa omanlaiseensa tyyliin naisellisia vaatteita ja asusteita, trendikkäästi 1970-luvun lopun hengessä. Ystäväni käyttämä nimitys "Seventies's sophisticated" on omiaan kuvaamaan tämän syksyn parasta muotisuuntausta. Näytöksessä nähtiin monta asukokonaisuutta, mutta olisin toivonut hieman leikittelevämpää stailausta - Seppälällä kun on kuitenkin tarjota laaja repertuaari naisten vaatetusta ja asusteita koruista kenkiin ja laukkuihin. Nyt fiilis oli vähän "kauppakeskusmainen" eli selkeästi "kuluttajille suunnattu", kun aineksia olisi ollut enempäänkin.


Näytöksen toisen osan aluksi esiteltiin Paola Suhosen yhteistyömalliston hengessä ohjaama mainosvideo, jonka jälkeen nähtiin itse mallistoa, joka on kauniin syksyinen samettihameineen ja -mekkoineen.
(mallisto siis Paola Suhonen by Seppälä, en jaksanut enää jälkikäteen tuohon korjailla)
Seppälän omalla osastolla sai äänestää mallistosta mieleistään asukokonaisuutta. Aiemmin siellä oli jakanut nimmareitaan myös Seppälän tämän syksyn mainoskasvo Chisu.

Chisu ei kuulu varsinaisesti kuulu omiin lempiartisteihini, enkä hänen keikoillaan ole käynyt, mitä nyt jossain aiemmassa tapahtumassa olen tainnut kuulla hänen laulavan. Jotenkin Chisun musa ei vaan kolahda, mutta hänen lavapersoonansa miellyttää kuitenkin jollain tapaa, hänellä on mukavan reipas ja voimakas ote esiintymiseen. Illan keikalla oli kuitenkin tunnelma korkealla ja havaitsin ympärillä kymmenittäin onnellisesti hymyileviä kasvoja, mietinkin että jos minä en niin tykkää niin mahtavaa että muut oikein nauttivat tästä.

Yleisesti ottaen on ollut mukavaa huomata, että viime aikoina Suomessa (Helsingissä) muotitapahtumien määrä on vain kasvanut. On ollut Finnish Catwalkia, Glorian muotinäytöstä, Lookin' Good Finlandia ja nyt Voicen muotiviikko. Kuitenkin tapahtumat jäävät vähän köykäisiksi ja jos ei itse pääse paikalle, on niistä vaikeaa löytää jälkikäteen kuvia. Tapahtumien omat kuvasivut jäävät usein typistetyiksi, parhaimmillaan ilman merkintää vaatemerkeistä/valmistajista ja itse en ole löytänyt blogeja, joissa jaksettaisiin itse ohjelmatarjontaa enää kerrata. Harmillista sinänsä. Voicen muotiviikon konsepti jäi taas tänäkin vuonna avoimeksi: liput ovat ilmaisia mutta ne pitää saada jostain arpaijaisvoittoina/kaupan kassalta/ kavereiden kautta (niinkuin minä :)) tms. ja paikanpäällä on sitten muutama "commercial" näytös, esiintyjä ja messumaista toimintaa (hiusten/kynsien laittoa tai myyntipisteitä) ja lisää arvontaa. Plus sitten Olivia-lehden askartelupiste ja kangaskassien painantaa Onlyn malliin... Catwalk oli pitkä ja punainen ja mallit oikein kauniita, mutta silti jäin kaipaamaan lisää MUOTIA. Sellaista inspiroivaa, ehkä hieman yliampuvaa tai yllättävää fashionkokemusta, jonka jälkeen on kiva mennä kotiin täynnä uusia ideoita ja ajatuksia. Voihan olla että pääosin osallistujat ovat varsin tyytyväisiä tähänkin tarjontaan, mene ja tiedä.
 
Olisi mielenkiintoista kuulla millaisiin muotitapahtumiin muut haluaisivat osallistua?

1 kommentti:

AnneVee kirjoitti...

Mä tulin just Kaapelitehtaalta. En tuntenut oloani vähäisimmässäkään määrin kotoisaksi tuolla. Sali täynnä nokkavia akkoja nyökyttelemässä hyväksyvästi catwalkin suuntaan. Ja juontajana Jani Toivola. Siis don't get me wrong, minusta Jani Toivola on ihana ja hyvä juontaja, mut eikö ne kansanedustajan työt lyö tarpeeksi leiville tai pidä kiireisenä vai onks meiltä Suomesta juontajat loppu, kun joka helvetin tapahtuman juontaa Jani Toivola??

Muotinäytöksessä oli sekä kivoja että hirveitä juttuja. Ehkä kirjoitan siitä jotain itse huomenna tai sit en. Ehkä en.

Tuota Seppälän kolmatta kolttua kattelin kyl tänään kaupassa vähän sillä silmällä...;)