5.11.2011

Kultaharkko ja bilehile

Hyppäsin yhtenä iltapäivänä töistä palatessani ratikasta jo Töölössä, ajattelin että nyt vois tarkastaa Töölön kirppistarjontaa. Mannerheimintiellä on kätevästi Pelastusarmeijan kirpputori  ja Itsepalvelukirppis Dom suhteellisen lähekkäin toisiaan. Aavistelin että tervehenkiset ja vauraat töölöläiset ovat ehkä laittaneet kiertoon hyvää ja laadukasta kamaa ja olin siinä oikeassa.

Pelastusarmeijan kirppiksellä oli hyvää, puhdasta ja siistiä vaatetta tarjolla, nahkaisia olkalaukkuja, kivoja kenkiä, kirjoja, astioita ja kodintekstiilejä. Hinnat edullisia. Vaatetarjonnassa Marimekkoa, Nansoa. Hyvä valikoima hienoja jakkupukuja jonkun töölöläisleidin kokoelmista.
 Aiemmin lähestulkoon paheksuin sitä, että parisuhteen myötä nainen alkaa pukea miestä. Vannotin etten itse ryhtyisi ikinä samaan. Noh... olikin helpommin sanottu kuin tehty ja sitä paitsi ei se nyt kai niin vaarallista ole, jos näkee sattumalta jotain mistä toinen voisi tykätä (seliseliseli). Tykkäsin paidan puna-musta-valkoisesta ruutukuosista, painonapeista ja ryhdikkäästä ulkonäköstä - huppu tuo vähän rennompaa fiilistä. Onneksi mies otti tämän ihan tyytyväisenä vastaan ja paita istui loistavasti. Pelastusarmeijan kirppikseltä, hinta 4€.
 
Itsepalvelukirppis Dom esitteli jo näyteikkunassaan vanhaa Arabiaa ja Iittalaa sekä Minna Parikan kengät. Sisällä oli mukavan avaraa ja myytyvät vaatteet ja tavarat puhtaita, siistejä ja hyväkuntoisia. Olen tiukentanut kirppislaukkushoppailua, mutta nyt löysin pari hyvää yksilöä.

Mangon olkalaukku on paksua ja pehmeää mokkanahkaa. Siisti ja vain muutamia käytönjälkiä. Tykkäsin ajattomasta ulkonäöstä ja 5€:n hinnasta, kun tietää mitä Mangon laukut uutena maksavat. Laukku on jo todettu käytössä hyväksi, sinne mahtuu kätevästi kaikki arkikamat - pieni tilaihme siis. Kassalla ollut mieshenkilö kommentoi laukkua hauskasti: "Mikäs kultaharkko tässä on? [tarkoitti solkea] Onpas painava! Ihan hirveän painava kassi noin pieneksi!"

Ihastuin syvästi Topshopin iltalaukun ulkonäköön, mutta kummastelen vieläkin että se on ihan oikeasti nahkaa. Pussukkamainen laukku ei ole ehkä kaikista käytännöllisin, mutta se on järjettömän hieno! Hinta 5€. Laukun pinta on jännä, pehmeän säämiskäinen ja siinä on tuollainen glitterhilepinnoite. Ihan järjetön löytö mielestäni.
Peltipurkkien keräily on ollut hieman jäissä (syystä sekin), mutta... no hei... koristelut on niin omannäköiset ja lisäksi tuo kansi aukeaa saranoilla. Hinta 3€.
Iso plussa tööläiskirppiksille, todellakin menen uudestaan! Menkää tekin!

Pelastusarmeijan kirpputori Töölö 
(Mannerheimintie 90) ark. klo 10-18, la 10-15

Kirpputori Dom (Mannerheimintie 29) 
ark. klo 10-18, la-su 10-15

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tutun näköinen peltipurkki: äitini on jemmannut samanlaisessa mausteita ainakin 30 vuotta :)
-Tiina

AnneVee kirjoitti...

Mulla on ainakin kolme tollaista rasiaa, oon niin fani!! <3

Hei sun olis pitäny ottaa minut mukaan kirpulle, kun ollaan sit vissiin samalla suunnalla töissä.

June kirjoitti...

Mulla on sama peltipurkki! Mutta itselläkin niiden ostolakko menossa, koska niin....

Ja kyllä toiselle saa ostaa jos löytää jotain, mistä toinen pitää ;)))

Vimps kirjoitti...

Mun äidillä on myös tuollainen peltilaatikko, joss hän säilyttää ompelutarvikkeita. Lapsena loota oli mun mielestä ruma, mutta on siinä tiettyä viehätystä nykyään.

Ja laukkulöytösi ovat upeat! Tuo pieni mokkainen on aivan ihana, mutta niin on Topshopin bilelaukkukin, varsinkin kun se on nahkaa!

Desthea kirjoitti...

Ihana peltirasia. :o) (tylsät-kommentit.com...)