14.11.2011

Tradition de Hammam

Otin ilahtuneesti vastaan Yves Rocherin kuukauden testituotteet, sillä Tradition de Hammam-sarja on entuudestaan tuttu ja tykätty juttu. Tuotesarjan ydinasia on marokkolainen Argan-öljy, jota Yves Rocherin nettisivuilla kuvaillaan näin "Arganöljy tunnetaan ihoa hellivistä ominaisuuksistaan. Se onkin itämaisten naisten kauneuden tarkoin vaalittu salaisuus. Arganin hedelmät kuivatetaan auringossa, hedelmäliha irrotetaan ja siemenet kerätään talteen. Öljy puristetaan murskatuista siemenistä Marokossa vielä nykyäänkin käsityönä täysin luonnonmukaisin menetelmin. Yves Rocher'n tutkijat ovat valinneet tuotesarjaan tämän öljyn, jotta saisit nauttia kaikista sen uudistavista ja hoitavista ominaisuuksista luonnollisessa muodossa."
Testiin saadut tuotteet: suihkuöljy, hoitava argan-balsami ja arganinkivijauhetta sisältävä kuorinta-aine.


Kuorinta-aine näyttää hieman vetelältä marjapuurolta, tuoksuu ihanasti aprikoosilta ja on iholla helposti levittyvää, mutta kuorinta-aineeksi sopivan karheaa. Sisältää kasvipohjaisia aineosia: luonnonmukainen arganöljy, arganinkivijauhe, aprikoosinkivijauhe ja ruusuvesi.
Argan-balsami on valkoista, maitomaista, notkeaa ja sen tuoksu on todella voimakas, jopa pistävä. Sen sisältämät kasvipohjaiset aineosat: luonnonmukainen arganöljy, luonnonmukainen appelsiininkukan eteerinen öljy, ruusuvesi, karitevoi ja oliiviöljy.
Suihkuöljyn luvataan muuttuvan iholla valkoiseksi ja antavan pehmeän ja silkkisen fiiliksen. Tuote sisältää arganöljyä.  
Tradition de Hammam-tuotteita Yves Rocher mainostaa kylpylämaista tunnelmaa luoviksi ja rentouttaviksi. Ajattelin ensin säästää näitä johonkin saunailtaan kokeiltaviksi, mutta vietin lauantaina koti-iltaa ja fiilis oli stressaantunut ja kireä, joten päätin kokeilla. Suihkuöljyn jätin toiseen kertaan, koska kylppärissäni on vintage-henkeen istuma-amme ja olen saanut sen viemärin joskus tukkoon suihkuöljyillä läträtessäni. Kuorinta-aine tuntui sopivan rouhealta iholla, vaikka levittyi helposti. Ihon kuoriminen teki hyvää ja kuorinta-ainetta hieroessa verenkiertokin vilkastui. Tykkään aineen tuoksusta, se on ihanan pehmeä, hedelmäinen ja mausteinen. Iho jäi pehmeän tuntuiseksi ja hyvällä tavalla hitusen öljyiseksi. Suihkun jälkeen levitin iholle balsamia. Voiteen tuoksu on itsessään todella voimakas ja pistävä. Sinällään tykkään voimakkaistakin tuoksuista, mutta veikkaan että herkkänenäisemmällä balsamin tuoksu on liian voimakas. Levitin voidetta rohkeasti iholle ja kappas, tuoksu selkeästi pehmentyi imeytyessään ihoon. Jälkituoksu oli pehmeä ja siitä voi selkeästi erottaa appelsiinin, ruusuveden ja oliiviöljyn. Iho tuntui samettisen pehmeältä ja kimmoisalta. Pitäisi tehdä tätä useammin, tuotteilla "läträäminen" oli tosiaankin rentouttavaa puuhaa. Täytyy testata tuotteiden vaikutusta saunan yhteydessä, veikkaanpa että niiden vaikutus paranee.
Suosittelisinko tuotteita? Kyllä. En osaa sanoa miten herkkä ja ohut iho näistä tykkää, omani on paksumpi ja pintakuiva, jolle tuotteiden vieno öljyisyys sopii mainiosti. Voimakkaista tuoksuista tykkäävät ilahtuvat näistä, mutta hentojen kukkaketojen ystävä voi kokea tuoksut liian voimakkaina?

Sain muistaakseni edellisjouluna äidiltä sarjan lahjapakkauksen, joka sisälsi savinaamion ja hierontaöljyn, sekä puisen kamman. Ajattelin heittää näistäkin arvostelut samaan settiin. Hiuksille ja kasvoille sopivaa savinaamiota olen käyttänyt saunan yhteydessä ja se on  i h a n a a. Hiuksista tulee ihanan pehmeät ja kiiltävät, iho kirkastuu. Tuoksu on pehmeä ja hedelmäinen, samantyyppinen kuin kuorinta-aineessa. Savinaamio on jo loppusuoralla ja haluaisin sitä lisää, sillä se on ollut yksi lempparituotteistani. Hierontaöljyn tuoksu on voimakas ja se imeytyy hyvin ihoon. Öljyä olen käyttänyt tätä myös ihon pesemiseen talvisaikaan saunan yhteydessä ja myös hiuksiin ja hiuspohjaan. En tosin voi suositella kaikkien kokeilemaan samaa, mutta omalle iholle ja hiuspohjalle tuote sopii, mutta toisaalta ihoni ei ole herkkä eikä juurikaan reagoi voimakkaasti. Öljy on myös todella riittoisaa. 

Muistuttelen vielä, että en saa tuotteiden testaamisesta rahaa ja niistä kirjoittelu on vapaa-ehtoista, perustuen kuitenkin omaan rehelliseen käyttökokemukseeni.

P.s. Muistan muuten lukeneeni, että luonnonkosmetiikkaan hurahtaneet kosmopoliitit (hipit) ovat roudanneet Argan-öljyjä selkä väärällään Marokon-reissuiltaan. Sen sanotaan omaavan monia hyviä terveyttä ja kauneutta edistäviä ominaisuuksia. Uhanalainen arganpuu on Unescon suojelema, mutta paikallisilla on lupa poimia hedelmiä. Hedelmien kivet rikotaan käsin ja niiden sisältämistä siemenistä uutetaan sitten käsityönä/koneellisesti öljyä. Öljyn ja sen tuotannon eettisyydestä voi lukea esim. täältä. Kaksipiippuinen juttu näköjään taas tämäkin.

Ei kommentteja: