6.12.2011

Se kuudeskahtatoista

Jos ilmoittaa ammatikseen tai koulutustaustakseen vaatesuunnittelijan, kilvoittaa se esille kaikenlaisia mielipiteitä. Kerran jouduin suuhygienistin armottomaan jynssäykseen (kirjaimellisesti), koska hän oli hieman tuohtunut siitä, etteivät nykyaiset vaatteet sovellu keski-ikäiselle naiselle ollenkaan. Hampaistani tosin tuli vaaleammat ja superpuhtaat, mutta vaatetusongelma tuskin tuli ratkaistua. 
Sitten on tämä sangen laaja ihmisjoukko "Ai sä oot vaatesuunnittelija! No sun unelma ois sit varmaan suunnitella puku linnanjuhliin!" njoooh, ehehh, tietty...... Ei sillä, se olisi varmasti ihan tosi kivaa. Iltapuvun suunnittelu ja toteutuskin on varsin palkitsevaa hommaa. Kaikki suunnittelemani ja toteuttamani iltapuvut ovat saaneet omistajissaan esiin valtavaa riemua ja ylpeyttä, joka on tarttunut minuunkin. Mutta ei se mikään isoin unelma ole - paitsi jos saisi suunnitella puvun jollekulle todelliselle tähdelle, jonka myötä puku tulisi kuvatuksi kaikkialle. Silloin se olisi hyvä meriitti CV:ssa, mutta ei yksi puku uraa tee. Näyttävän iltapuvun kantajalta vaaditaan myös ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta, sekä hyvää ryhtiä. Mikään ei ole latistavampaa kuin kaunis puku, mutta hartiat pyöreinä tallustava, epävarma henkilö siellä puvun sisällä.

Itse pukuhan voisi olla melkeinpä mitä tahansa. Mutta haluaisin että se olisi ennenkaikkea kaunis ja toisi kantajansa parhaimmat puolet esille.
Kuka tietää, ehkä jonain päivänä pääsen toteuttamaan sen WO-HOOOO-HOOOO linnanjuhlapuvun tai sitten en. Onneksi on kai muitakin unelmia.
Sitä ennen aion ihailla muiden töitä telkkarista. Hyvää itsenäisyyspäivää!

1 kommentti:

Peps kirjoitti...

Sit ku must tulee kuuluisa elokuvaohjaaja, niin saat suunnitella mun puvun Oscar-gaalaan!