25.2.2012

It's all about being friendly, it's all about spring and summer

Toinen osa KappAhlin kevätmallistoja tulee nyt, ekassa fiilistelin Vintage Stories -mallistoa.
KappAhlilta tulee kevääksi "It's all about being friendly" -mallisto, jonka lähtökohtana on ympäristöystävällisyys. Mallistoa on inspiroinut trooppinen kasvillisuus ja perhoset ja sen kaikki vaatteet on tehty ympäristöystävällisistä materiaaleista kuten ekologinen puuvilla, uusiutuva silkkimäinen Tencel sekä kasviparkittu ruotsalaisvalmisteinen nahka.
Mallisto sisältää mm. kivoja ja värikkäitä perustoppeja, neuleen jossa olkapäillä "reikäefektit" ja farkkuhenkisen housuhameen (!!!), joka on valmistettu Tencelistä. Malliston parhaimmat jutut ovat mielestäni digiprintattu puolihame ja kokopitkä mekko. Värikäs ja runsas perhoskuosi onkin ihan loistava ja herkullinen kesävaatteessa. Digiprittien avulla saadaan vähennettyä vedenkulutusta ja kemikaaleja, mutta toistaiseksi niiden käyttö on vielä hintavaa. On kiinnostavaa, että KappAhl on ensimmäinen ympäristösertifioitu muotiketju maailmassa (vuonna 1999 saatu ISO 14001-ympäristösertifikaatti) ja toimiikin omien sanojensa mukaan määrätietoisesti vähentääkseen ympäristövaikutuksia ja luodakseen kestäviä ratkaisuja. Ympäristömerkittyjen vaatteiden osuus tuotannosta on 20% ja KappAhl haluaa tukea ihmisten koulutusta ja ympäristötyötä maissa, joissa sillä on toimintaa.
Muotiketjut lisäävät ekomallistoja niiden kysynnän kasvaessa ja tärkeintä onkin tarjota vaihtoehtoja juuri peruskuluttajille, jotka eivät ekomallistoja ehkä osaa itse etsiä, mutta innostuvat niistä vaihtoehtona. On myös tärkeää ymmärtää designin merkitys ja suunnitella ekotuotteista haluttavia. Vaikkei muotiketjujen ekomallistoilla nyt ihan totaaliseen ekologisuuteen päästäisikään (vrt. täysin ekologiset ja eettiset vaatemerkit), on mielestäni hyvä kuitenkin yrittää.

Sitten vielä muutamia poimintoja kesän perusmallistoista. KappAhlinkin kevääseen ja kesään kuuluu paljon värejä, kirkkaista perusväreistä pastelleihin. Primal-teemassa fiilistellään troopiikin värisävyjä, luodaan kontrastia läpikuultavuudella ja vahvoilla kuoseilla. Cinamatic-teema taas ammentaa innostusta 1950-luvun reippaasta vapaa-ajan pukeutumisesta ruuduin, raidoin ja pilkuin - pastellisävyjä ja kokovalkoista unohtamatta.


 Tykkäsin tuosta suuresta lilja-kuviosta, se tuo vähän ilmettä tuollaiseen laatikkomaiseen malliin.

 Kukkatopin selkämyksessä on hauska yksityiskohta, mesh-kankainen "painijaselkä".
Punavalkoinen mekko on kuin mariannekarkki. Ihana!

Sellaisia kevät ja kesäjuttuja siis tiedossa KappAhlin myymälöissä. Ja "It's all about being friendly"-mallisto on myymälöissä huhtikuun puolessa välissä.


P.s. KappAhlin kevätmallistot olivat esillä galleria Brondassa ja taustalla vilahteleekin Margareta von Bonsdorffin maalauksia. Von Bonsdorffin maalauksissa käydään vuoropuhelua maalaustaiteiden perinteiden ja itse koetun välillä. Tiirailin näyttelyä sivusilmällä ja pidin siitä kovasti. Sävymaailma on runsas ja kaunis ja abstraktit aiheet herättelevät mielikuvia ja omia tulkintoja. Von Bonsdorffin työt ovat esillä vielä tämän viikonlopun.

3 kommenttia:

Elsa/ Oi mutsi mutsi kirjoitti...

tuo digiprinttimekko on hieno, mutta en ole varma olisiko sille käyttöä täälläpäin. Muutenkin kapp ahl on alkanut yllättämään, esim skidien vaatteet on nyt melkein kivoimpia siellä.

nooruska kirjoitti...

Olen aina vierastanut kapp ahlia jokseenkin tätimäisenä puljuna, mutta nämähän näyttävät hyvältä! Varsinkin nuo kesätopit juuri se oikea sävy ;-). Plussaa tulee myös ympäristöystävällisyydestä!

blandad. kirjoitti...

mutsi: jos kesällä on taas helteitä, veikkaisin että se vois olla kiva.

norkkuli: joo katos vaan oli myös sininen vaihtoehto :D

Ja muutos parempaa on mustakin positiivista!