22.2.2012

Rosarium

Lumipyryisenä sunnuntaina löysin kirpputorilta jotain aivan ihanan kitschiä

Lasipallo, jonka sisällä on muovinen ruusu, muistuttaa niitä ihania "lumisadepalloja", sillä erotuksella ettei sen sisällä ole "lunta". Esinettä onkin nimitetty Rosariumiksi ja alkuperäinen tarra kertoo sen olevan Ranskan Rivieralta peräisin oleva tuote. Kenties matkamuisto 1950-60-luvuilta? Maksoin tästä Oivan kirpputorilla 2€.


Olin innoissani löydöstä, Rosarium on kaunis vintage-esine ja ehdin jo yhdistellä sitä mielessäni muihin koristeisiin. Mutta. Kuvatessani sitä huomasin, että sen jalkaosiosta tihkuttaa nestettä. Huomasin että kumisessa jalassa oli pari "haavaa". Ilmeisesti kirpputorin viileydestä lämpimään kotiini tuotu esine kärsi jonkunlaisesta kylmä-kuuma-vaihtelusta ja kumiosa murtui? Yritin paikata jalkaosiota kumiliiman avulla, mutta siitäkään ei ollut apua. Tässä vaiheessa oli superhermostunut ja pettynyt, koska olin jo ehtinyt iloita kaunista löytöäni. Lopulta päädyin tekemään pohjaan reiän ja valuttamaan nesteen pois. Rosariumista katosi jonkunlainen taika, vaikka toki se koristeesta menee edelleen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi ihana, meilläkin oli joskus tuollainen! Siinä oli vain punaisenpinkki ruusu.. Mutta kaikkihan on joskus pitänyt mennä hävittämään kirpparilla. Voi kun tulisi joskus vastaan!

blandad. kirjoitti...

ihana on... täytyy toivoa että näitä tulisi vielä vastaan, itsekin haluaisin vaikka vähän pienemmän.