23.3.2012

I'm just a girl

Ystäväni sai eilen tyttövauvan! Ja taas kerran tirautin ilonkyyneleitä, tällä kertaa vielä yhteisellä kotikadullamme. Olen tuntenut hänet ekaluokasta asti ja nyt hänestä tuli äiti. Huikeaa. Lapsuus/teini-iän tyttöporukastamme suurimmalla osalla on tyttöjä, joten ehkä tulevaisuudessa nähdään "soittorinki vol.2" ?! Hahah! 

Keväisiin tyttöfiilikseen sopii hehkutella myös viime viikolla One Waysta bongattua Nümphin neuletta:
 Pinkki laatikkomainen neule, jossa iiiiso mustasta kreppinauhasta laskosteltu sydän. Takana avattava nappilista mustin napein. Uijjuihh! Kolmekymppisen naisen unelmavaate, eiks niin!
kuva Nümph
Materiaalia en huomannut tsekata, mutta neulos oli ihanan pehmeää. Hinta jossain 50-60€ välimaastossa.

Vakavasti puhuen: en ole sitä mieltä, että tyttönä/naisena oleminen olisi perinteisten arvojen noudattamista ja sonnustautumista vaaleanpunaiseen päästä varpaisiin. Olen syvästi tasa-arvoihminen ja kasvanut luontevasti poikien seurassa. Kotona vallitsi tasa-arvoinen ilmapiiri ja teimme yhdessä veljeni kanssa raskaitakin kotitöitä. En aina ymmärrä keskustelua sukupuolineutraaliudesta, koska oma kasvatukseni on siinä suhteessa niin tervehenkinen: voit tehdä niitä juttuja mitä haluat, olit tyttö tai poika. Vaihdan siis suvereenisti lamput ja sulakkeet, asennan valaisimet kattoon ja puhdistan hajulukot, huollan polkupyöräni ja tankkaan bensat. Omistan ihania työkaluja ja haaveilen omasta akkuporakoneesta. Päinvastoin, teen mielummin itse kuin pyydän miestä apuun. Mutta pidän myös tiukasti kiinni siitä, että "tyttöily" on sallittua myös vakavastiotettavien ja älykkäiden, aikuisten naisten keskuudessa. Ja sitten taas vastaavasti mies saa tykätä naiselliseksi mielletyistä jutuista, leipoa ja siivota ja olla vaihtamatta niitä lamppuja. (Ja kuunnella romanttisia balladeja, mutta kuullokkeilla, koska minä en halua kuunnella niitä)
Mutta ne kukkapinnoitteella käsitellyt vasarat, aivan turhia, kannattaa hommata sellainen perinteisempi malli.

Tyttöilyn hengessä voi tutustua Plan:in Koska olen tyttö -kampanjaan.

Ja hei, tää biisi on nyt vaan pakko laittaa (plus Gwen on mun idolinainen!)

Ei kommentteja: