11.4.2012

All the crazy shit we did tonight, those will be the best memories

Pääsiäinenkin on tältä vuodelta ohitse. Pitkäperjantaina vietimme hyvän ystäväni polttareita. Häät ovat pian ja polttaritkin pistettiin kasaan alle viikossa... kuka sanoi, että kaikkea pitäisi suunnitella kuukausia etukäteen? Parhaat bileet luodaan kuitenkin hyvällä fiiliksellä.
Illan kuvasaldo on julkaisukelvotonta materiaalia pientä tekotaiteellista pläjäystä lukuunottamatta.

Hauskan heilahtaneet kuvat ovat puhdas vahinko, mutta niissä on hienot värisävyt. Punaviinillä oli osuutta asiaan.

Muutamia omakohtaisia vinkkejä polttareita järjestäville:
* Teema helpottaa huomattavasti tapahtumien kulkua ja sen myötä voidaan keskittyä olennaisiin juttuihin. Teeman voi tempaista hatusta tai miettiä polttarisankarille sopivaksi. Rokkipolttareissa hengataan Kalliossa, saunotaan vantaalaisessa lähiössä, lauletaan karaokea ja riekutaan rokkibaareissa ja jatkoilla aamuun asti, kun taas Las Vegas-polttareissa opetellaan pelaamaan pokeria ja päädytään kasinolle ihkaoikeaan pokeripöytään, mennään tankotanssitunnille ja yövytään hienostohotellissa. Molemmista on kokemusta ja molemmat onnistuivat älyttömän hyvin.
* Henkilökohtaisuus: toinen haluaa rillutella siinä missä toinen toivoo rauhallista yhdessäoloa... toinen haluaa olla esillä, toinen ei. En ymmärrä miksi polttareissa pitäisi häpäistä ja nöyryyttää, kun voi ilakoida monella muulla tavalla. Ja joku ei halua polttareita ollenkaan, sekin on hyvä ottaa huomioon.
* Ruokaa pitää olla. Ja juomia, olivat ne sitten alkoholilla tai ilman.
* Saunominen toimii yleensä aina. Morsiussauna on hauska ja perinteinen "siirtymäriitti", jota voi räätälöidä tilanteen mukaan.
* Karaoke, sekin toimii useimmiten. Itse suosittelen karaoketaksia/-bussia: teinifiilistä parhaimmillaan, kun autokyydissä laulu raikaa ja saa nauttia omia juomia. Toimii ohjelmanumerona ja siirtymävälineenä.
* Polttareihin kuluu väkisinkin jonkun verran rahaa. Pienelläkin budjetilla pääsee hienosti eteenpäin, nykyisin monet polttarit maksavat mielestäni aivan liikaa ja ovat samalla liian "ohjelmantäyteisiä".
* Tärkeintä kuitenkin yhdessäolo ja hauskanpito. Liika stressaaminen ja suorittaminen pilaavat helposti hyvän tunnelman.

Hyvissä polttareissa myös polttarisankarin ystävät pääsevät kokemaan uusia juttuja. Niinkuin vaikkapa laulamaan karaokebaarissa (ja onneksi senkin porukalla)... Kiitos ja anteeksi, mutta hauskaa oli!

Ei kommentteja: