2.4.2012

Tiia Vanhatapio for Veuve Clicquot

Perinteikäs ranskalainen samppanjatalo Veuve Clicquot on tehnyt Helsingin designpääkaupunki vuoden kunniaksi yhteistyötä Tiia Vanhatapion kanssa. Tuloksena kaksi asua, joista toinen on puku Haute couturen hengessä ja toinen on moderni edustusasu PR-tarkoituksiin. Yhteistyö on mielestäni onnistunut ja kiinnostava. Vanhatapio on luonut omannäköistään designia, joka samalla edustaa kauniisti toimeksiantajansa "brändimaailmaa".

Lehdistötiedotteessa Tiia Vanhatapio kuvailee suunnittelemiaan asuja: "Halusin tuoda suunnittelullani esille jotain muuta kuin jäykän couture-puvun tai perinteisen pikkumustan. Halusin tuoda Veuve Clicquot´n maailmaan rentoa ja modernia fiilistä. Tuloksena syntyivät keimailevat ja ilkikuriset ”Keltaiset lesket” -siskokset juhlien etkoilla tai jatkoilla." Uniikkiin kolmi-osaiseen iltapukuun kuuluu erillinen, täyspitkä silkkinen digipainettu hame sekä joustavasta vintagepitsistä tehty lepakkohihainen juhlapaita, jonka alle puetaan musta ja herkkä tuubimainen pitsirintaliivi. Paperimaisesta, digipainetusta vintagepuuvillasta valmistetussa edustusasussa tehosteena toimivat Veuve Clicquot´n keltaiset mansetit sekä rusetti. Pukujen uniikit kuosit on suunnitellut Miika Saksi ja niiden inspiraationa ovat toimineet Pariisin kangasmessuilla vahvasti esillä olleet kreisit kukkaprintit. Saksi halusi tehdä "Tiialle oman kukkakuosin, mutta vielä kreisimmin".Yhteistyö ja itse suunnittelutyö on ollut erityisen nautittavaa Vanhatapiolle ja hän mainitseekin sen olleen itselleen "kunnia-asia".

Tiia Vanhatapion ja Veuve Clicquot'n yhteistyö ei sinällään ole ainutlaatuista, yritykset käyttävät huippusuunnittelijoita entistä enemmän erilaisissa markkinnoinnillisissa projekteissaan. Parhaimmillaan yhteistyöt ovat kuitenkin juuri tällaisia: niistä välittyy aito innostus puolin ja toisin sekä molempien brändien positiivinen lisäarvo. Halusin nostaa tämän yhteistyön esille, koska siitä mielestäni välittyy niin hienosti Tiia Vanhatapion oma design ja innostus projektia kohtaan. Ja toki lopputulos on kaunis ja oivaltava. Myös tuo "kreisi kukkaprintti" näyttää ihanalta.

Vanhatapion suunnittelemia edustusasuja käytetään Veuve Clicquot'n omissa tilaisuksissa, mutta Haute couture -puku tulee kevään aikana esille muun muassa Tiia Vanhatapion omaan liikkeeseen (Kiseleffin talo) sekä Veuve Clicquot´n pop-up shopiin Helsingin Lasipalatsiin 24.4.–5.5.2012, joten ainakin sitä pääsee ihastelemaan ihan livenäkin.

Ei kommentteja: