13.5.2012

Arabian katufestit & Siivouspäivä

Eilinen Siivouspäivä taisi olla huonosta säästä huolimatta ihan menestyksekäs. Itse otin pyörän esiin talviteloiltaan ja pyöräilimme kaverin kanssa Arabialle, katufestivaaleille. 
Ensinnäkin jo tuo festareiden logo oli mielestäni ihan älyttömän hieno!!! Kuva täältä

 Kirppistelymielessä valinta oli hyvä, sillä alueella oli alhaiset hinnat ja ainakin pari ilmaiskierrätyspistettä, joista tein omat löytöni. Mestoilta sai myös kahvia ja pullaa, ja taustalla soi livemusaa.

 Nuorisoasiankeskuksen teltalla kokeilimme ruiskukynämaalausta. Kuvassa asiasta innostunut toverini...

 ... ja siinä toinen omista "piisseistäni". Kyllä kannatti opiskella Taiteen maisteriksi asti, taas tuli "hieno"! Tekniikassa on hiomista, mutta olihan tuo erittäin hauskaa kokeilla!

 Paikalla oli myös graffahommia ja tyhjää "seinää". Siinä vähän etevämpi nuorimies goes bananas!


 Lastenvaatteita oli varmaan eniten tarjolla. Niin kivaa kun tuollainen spontaani kirppismyyjäksi heittäytyminen onkin, sanoisin kuitenkin että myytävät tuotteet olisi hyvä pestä etukäteen ja laittaa jotenkin kivasti esille. Erään kirppismyyjän varsin luotaantyöntävä myyntipuhe, kun kaverini tiedusteli vaatteen huoltotoimenpiteistä "Joo emmä varmaan oo pessy tätä kertaakaan". Hahah!


Kivaa oli kuitenkin ja kaverin löydöt olivat ehdottomasti parempia kuin omani. Alunperin ajattelin löytäväni jotain jännää ja vähän spesiaalimpaa, mutta oikeasti kirppiskamat olivat ihan sellaista tavallista, mitä nyt ehkä kaikilta löytyy omista kaapeista. Pyöräilimme vielä Kumpulaan ja Käpylään, mutta molemmissa oli hyvin hiljaista, joten kirppispäivä loppui sitten niiltä osin.

Omat löytöni olivat aika täsmälöytöjä. Juuri kun haaveilin hankkivat ihan perinteiset lenkkarit, löysin ihan kelvolliset Puman hopeanharmaat pinkein tehostein sieltä ilmaistorilta. Koko on hieman iso, mutta ovat hyvässä kunnossa, joten varmasti tulee käytettyä. 

 Iloitsin myös kotimaisesta teräskattilasta, sellainen on ollut ostoslistalla jo pitkään. Kuvassa kattila on klähmityn näköinen, mutta se on oikeasti hyväkuntoinen ja siisti. Kansi ei ole tämän kattilan oma, onneksi kotoa löytyy sopivampi.

 Perustoppi on Gina Tricotin, näitä nyt tarvii aina. Pari pientä reikää siinä on, mutta ne saa helposti paikattua. Musta laukku on nahkaa, laitan eteenpäin jos ei tule käytettyä.

Päivän ainoat ostokset, kaksi paria korviksia vitskalla. Aika tylsiähän löytöni ovatkin, mutta toisaalta kivaa löytää jotain oikeasti tarpeellista. Ilmaistorilla joku nainen iloitsi kovasti siitä, miten ihanaa on nähdä miten itselle hyödytön tavara menee toiselle vielä käyttöön. Sehän se onkin parasta.

Kirppispäiviä lisää ja katufestareita myös. Mahtavaa että kesää kohden tämä kaupunki tuntuu taas heräävän eloon. Ensi viikonloppuna ainakin Käpylän kyläjuhlat!

3 kommenttia:

nooruska kirjoitti...

Muuten lenkkareissa on hyvä olla tilaa – juoksulenkkarit pitäisi aina olla paria kokoa isommat, koska jalka turpoaa treenatessa. Kävelylenkkeilyyn pätenee sama logiikka. Ja kerron tämän siis ihan kokemuksesta kun juoksin jalkani pilalle liian pienillä kengillä.

Enne kirjoitti...

Arabia/Toukola/Kumpula on kyllä idyllisintä (katukirppis)aluetta mitä stadista löytyy! Kumpulan kyläjuhlia odotellessa :)

Itse tein strategisen päätöksen ja pysyttelin pohjois-helsingin takapihakirppisten seurassa. Ei tarvinnut taistella tietään myyntipöytien luo, ja lettujakin sai. Tein pikkurahalla aika ihania löytöjä, joita voi käydä kurkkaamassa tuolla mun sisustusblogin puolella.

blandad. kirjoitti...

noora: ok, hyvä tietää!

Alina Anghel: thank you!

Enne: kivoja löytöjä olit sinäkin tehnyt. Kirppispäivä on ideana kiva, mutta harva se ehtii/jaksaa/viitsii rampata koko kaupunkia läpi. Just tollanen alueellinen täsmäisku on hyvä idea.