28.5.2012

Marimekkoa Espalla, Arts exposed ja ihana Paviljonki

Kylläpä blogissa on nyt hiljaista - olen ollut niin paljon poissa kotoa, ettei päivittelyyn ole ollut aikaa tai energiaa. Viime viikolla olin yltiösosiaalinen, hoidin asioita tai ramppasin erilaisissa tapahtumissa. Tuntuu että nämä kesäiset viikonloput on täyteenbuukattuja vaikka millä tapahtumilla.

Perjantaina kävin tsekkaamassa perinteisen Marimekon kesänäytöksen. Tulin viimeiseen näytökseen pari minuuttia ennen alkua ja Espalla oli järjetön tungos, kuten tavallista. Puitteet olivat perinteiset ja tällä kertaa mallit tanssahtelivat iloisesti livemusan tahtiin - vanhoja iskelmiä tottakai. Marimekolla on tänä keväänä tosi kivoja mekkoja, mutta olisi silti kiva nähdä jotain uutta näytöksen osalta. Veikkaanpa, että konsepti ei siltikään tule muuttumaan. Noh, pääasia kai että ihmiset viihtyvät ja iloitsevat. Paikalla on aina paljon faneja ja mikä liikuttavinta, Marimekon vaatteisiin pukeutunutta porukkaa.
Lauantaina pistäydyin Arts exposed! tapahtumassa, Ullanlinnankadulle pystytetyssä Paviljongissa. Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja alumnilaisten taideteollisuusmyyntinäyttely varsin komeissa puitteissa. Itse Paviljonki on todella magee, raakapuu on trendikästä ja erityisesti diggailin tuota kattoa.

Kuumuus ja tungos veivät intoa tutustua esillään olleisiin tuotteisiin. Myyntinäyttelyssä oli ihan kivoja juttuja, tosi olin ehkä odottanut jotain kreisimpiä ja uudempia ideoita. Yleislinjaltaan tuotteet olivat sellaisia minimalistisiä ja "vähän hassuja", söpöileviä ja pikkusieviä tai sitten raa'asti pelkistettyjä ja alleviivatun trendikkäitä. Mutta Paviljongissa oli kiva fiilis ja jäimmekin mestoille hengailemaan aika pitkäksi toviksi.
 Matka jatkui Kluuviin, Ellen pop up-kahvilaan ja sieltä vielä Maailma kylässä-festareille. 

(Kirjoituspöydällä on viime torstainen Helsinki Fashion Summit-tapahtuma, toivottavasti saan tuotettua ajatukset tekstiksi mahdollisimman pian, mikä ihanan inspiroiva tapaus se olikaan!)

Ei kommentteja: