21.8.2012

Missoni & Lindex


Italialainen muotitalo Missoni ja Lindexin tekevät yhteistyömalliston, jolla tuetaan rintasyöpätutkimusta. Nykyään tuntuu että nämä yhteistyökampanjat kalutaan blogeissa loppuun jo ennen kuin ne ehtivät edes ilmestyä kauppoihin, mutta tämä uutinen on mennyt minulta kokonaan ohi! Mutta siis, vau! Mallisto lanseerataan 25. syyskuuta kaikissa Lindex-myymälöissä Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Lähi-idässä sekä nettikaupassa. Mallisto koostuu 75 tuotteesta eli sisältää vaatteita naisille ja lapsille, alusvaatteita ja asusteita. Malliston myyntihinnasta lahjoitetaan 10% Roosa nauha-rahastoon ja sen on suunnitellut Angela Missoni.

Missoni on hyvin perinteikäs italialainen muotitalo, joka on tunnettu erityisesti neuleistaan ja värikkäistä siksakkuoseistaan. Ottavio "Tai" Missoni valmisti Toisen Maailmansodan jälkeen yhtiökumppaninsa kanssa villaisia urheiluasuja. "Venjulia"-verkkariasu otettiin osaksi Lontoon Olympialaisten vuoden 1948 kisapuvustoa ja Tai Missoni kilpaili itsekin kisoissa tullen kuudenneksi Miesten 400m:n estejuoksussa. Myöhemmin hän tapasi Rosita Jelminin, jonka kanssa hän avioitui. He perustivat yhteisen neuletyöpajan, luoden näin pohjan ensimmäiselle Missoni-mallistolle, joka esiteltiin 1958. 1950-luvulla Missonit olivat hankkineet neulekoneen, joka kutoi ainoastaan siksak-neuletta - ja iloisenkirjavista siksakneuleista tulikin heidän tunnusmerkkinsä. Angela Missoni jatkaa vanhempiensa työtä ja nykyään Missonilla on myös laaja Missoni Home- sisustusmallisto.

Lindexin ja Missonin yhteistyömallisto näyttää ainakin Lookbook-kuvien perusteella erittäin herkulliselta. Olen tykännyt "Missoni-neuleesta" jo ysäriltä saakka ja odotankin innoissani, millaiselta yhteistyön hedelmät näyttävät ja tuntuvat oikeasti. Vuosien varrella olen ostanut lukuisia neuleita Lindexistä ja toivon, että tässä mallistossa laatu olisi ainakin yhtä hyvää, jos ei jopa parempaa. Neuleet ovat kestäneet vuodesta toiseen, käyttöä, pesua ja kulutusta - ja aikaa. Näitä juttuja toivon tältä yhteistyöltä, hienoimmassa tapauksessa kun saadaan nauttia Missoni-neuleista vielä vuosienkin päästä.

Oma ykkössuosikkini on kuvan mekko - se on malliltaan vähäeleisen kaunis, monikäyttöinen ja Missoni-tyyliä parhaimmillaan. Neuloksessa näyttäisi olevan hieman lurex-lankaa mukana - salainen intohimoni neulevaatteissa! Muutenkin tämä mekko näyttää minulta. Huh, tämän tahtoisin!

 Kuvan neuletakki on myös tosi kiva... ehkä en kuitenkaan yhdistäisi sitä tuohon neulemekkoon.

Perhoskuosi lisättiin tuomaan hieman extraa tähän mallistoon.
 Tässä mekossa (vai puserossa?) on todella herkulliset värit!!!

- Yhteistyömme Lindexin kanssa antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden tuoda edullista designia jokaiselle naiselle ja samalla lisätä maailmanlaajuisesti tietoa rintasyövästä sanoo Missonin Creative Director, Angela Missoni.

Malliston lastenvaatteet ovat myös oikein somia. On suorastaan sääli, että ruskeasävyistä neuletakkia ei ole aikuisten koossa!


kuvat ja tekstilähteet:
 http://newsroom.lindex.com/en/the-first-images-of-the-lindex-missoni-collection/
 http://www.lindex.com/fi/blogi/2012/8/6/missoni-lindex/

Ei kommentteja: