27.8.2012

Uusi kostyymi

Vuosia sitten sain käsiini tanskalaisen Costumen, josta tykkäsin kovasti. Suhtauduin ilolla uutiseen suomalaisesta Costume-lehdestä, jota onkin jo ehditty hypettää blogimaailmassa: ensimmäinen pelkästään muotiin keskittyvä julkaisu, jonka tekijöinä nähdään muotiblogeista tuttuja tyyppejä. Päätoimittajana on Trendistä ja Oliviastakin tuttu Sanna Sierilä.
Tanskalaisen Costumen luoma hieno illuusio kuitenkin karisi hieman kotimaisen tulokkaan myötä. Ehkä syy on tanskalaisessa muotiteollisuudessa itsessään, lehdessä kun esiteltiin paljon sellaisia nimiä, jotka eivät olleet itselleni ennestään tuttuja. Kotimainen kostyymi muodostuu pitkälti jo ennestään blogeissa kalutuista aiheista, mutta pidetään mielessä että tämä on vasta alku ja tästä mennään vaan ylöspäin. Ja jos totta puhutaan, tämän syksyn muoti tuntuu joka tapauksessa jotenkin tunkkaiselta.
Plussaa siitä, että lehdessä on yllättävän paljon "luettavaa". Miinusta layoutista, sekavasta graafisesta ilmeestä ja isosta joukosta suttuisia mainoksia. Costume profiloituu yhteisölliseksi mediaksi, jota lukijat pääsevät tekemään eli siis lehden sisällön pitäisi vastata pitkälti lukijoiden mieltymyksiä. Parisen vuotta sitten oltiin huolestuneita vievätkö muotiblogit lehdiltä lukijoita, mutta Costume kumartaa syvään kohti lukijoitaan. Yllättäen nettisivut tuntuvat lehteä kiinnostavimmilta: löytyy käyttäjälähtöisiä juttuja ja esimerkiksi kaavoja ompeluintoisille.

Ei kommentteja: