20.9.2012

AllSaints Spitalfields, Notting Hill (London pt.3)

Olen fiilistellyt AllSaints Spitalfields -merkkiä muutamien vuosien varrella useasti, myös täällä blogissa. Jossain vaiheessa  iski pieni kyllästyminen, kun katu-uskottavat minimalistit tuntuivat omineen merkin rouheiden vaatekaappiensa sisällöntuottajaksi. Notting Hillissä kävelessä bongasin ensimmäisenä vanhat ompelukoneet ikkunassa ja kun tajusimme liikkeen AllSaintsiksi, menimme sisälle asti.


 Fiilistelin vanhoja ompelukoneita

AllSaintsin liiketila oli U-P-E-A. Vanha, tehdasmainen tila oli avara ja sitä oli valaistu nerokkaasti, mutta kuitenkin luonnonvaloa hyväksi käyttäen. Vanahat puulattiat, koneet, ompelukoneet ja vitriinit toivat hieman museomaista fiilistä, mutta erittäin hyvällä tavalla.


 Suutarin lestit oli kerätty samaan vitriiniin Innostuin taas uudelleen merkin vaatteista. Niissä yhdistyvät moderni linjakkuus, räätälimäisyys ja hyvälaatuiset materiaalit, mutta niistä raa'an rouheista yksityiskohdista huolimatta naistenvaatteissa on kauneutta ja herkkyyttä. Huippua, että lähes militaristinen minimaalisuus yhdistyy niinkin luontevasti klassisempaan naisellisuuteen, eivätkä ne ole toisiaan poissulkeavia asioita.

 Alakertaan johtava portaikkoa ryhmittivät sadat vanhat ompelukoneet. Aivan HUIKEA fiilis, ihan mahtava idea!!!

 Kuvasin ompelukoneita niin paljon kuin vain kehtasin. Mutta jumankekka ne olivat magean näköisiä! AllSaintsin liiketiloissa on muuten yhteensä yli 10 000 aidosti vanhaa Singeriä!1)

Miesten puolella sama fiilis ja hyvännäköisiä vaatteita, pidän!

En ehtinyt käydä muissa AllSaintsin puodeissa, mutta ilmeisesti kokonaiskonsepti on samankaltainen kaikissa liikkeissä. AllSaintsin Notting Hillin liiketila on kuitenkin ehkä hienoin liiketilakokonaisuus ja konsepti, mitä olen koskaan nähnyt: visuaalisesti kokonaisvaltainen ja ympäristö tukee mallistofiilistä. Ilmeisesti kokonaisuus on kuitenkin tietoisen rakennettu, mutta siinä on kuitenkin pystytty säilyttämään elementtejä jotka tuovat autenttisen (vaate)tehdasmaista fiilistä. Notting Hillin liiketilassa toimi ennen antiikkimarkkinapaikka ja AllSaints sai ikävän vastaanoton paikallisten yrittäjien keskuudessa, koska moni menetti myyntipaikkansa.1) Harmillista sinänsä, mutta mielestäni ainakin liiketila kunnioittaa alueen perinteikästä tunnelmaa.

290 Westbourne Grove
Notting Hill
London

aukioloajat
ma-to: 10-19
pe: 9-19
la: 8-20
su: 11-17
 
P.s. Voidaanko päättää jo, mitä kirjoitusasua käytetään? All Saints/AllSaints Spitalfields tai All Saints/AllSaints... eikä sen sijaan kaikkia näitä, niin kuin nettisivuilla...

1) lähde: http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/retailandconsumer/8349559/All-Saints-looking-to-sew-up-140m-sale-deal.html#

Ei kommentteja: