12.9.2012

Eye candy for vintage lovers

Muutama kiva kirjastosta löytynyt kirja, jotka ilahduttavat ainakin vintagefiilistelijöitä...

Horrockses Fashion oli arvostettu brittiläinen valmisvaatevalmistaja erityisesti 1940- ja 1950-luvuilla. Sen erikoisuutena olivat kauniit painokuosit, joiden suunnittelussa käytettiin jopa ajan kuvataiteilijoita. Horrockses Fashions parasta antia olivat kellohelmaiset mekot, jotka olivat kauniita ja käytettäviä. Kirja antaa kattavan kuvan firman historiasta, mutta on myös pelkästään kaunista katseltavaa ja toimii varmasti hyvänä inspiraatiolähteenä fiftarimekoista innostuville. Plussaa ajanhenkisestä ja raikkaasta layoutista! (Horrockses Fashions toimii muuten edelleen)Style me Vintage antaa täsmällisiä ja inspiroivia meikkausohjeita eri vuosikymmenten kuuluisuuksien meikkityyleihin, aina 1920-luvun Clara Bow'sta 1980-luvun Madonnaan. Ohjeet ovat selkeitä ja oheiskuvat ovat kauniita ja ajanhenkisiä. Kirja on rakennettu huolella ja on somaa katseltavaa, vaikkei vuosikertameikkauksesta innostuisikaan.
 Karin Lindroosin Loppisfynd on ainakin Karkki-blogia seuraaville tuttua kuvastoa. Kirja sopii erityisesti tavarafiilistelijöille, tosin Karkin kirppislöydöt aiheuttavat välitöntä kateutta. Kuvat ovat erittäin kauniita.


3 kommenttia:

Laura P kirjoitti...

Me käytiin koulusta katsomassa Horrockses näyttely Fashion & Textiles Museumissa. Se oli aika hurmaava! Siellä sattui samaan aikaan oleen eräs vanhempi rouva, joka kertoi meille, että suurin osa näyttelyn puvuista kuului hänelle. Rouva oli lainannut kokoelmaansa näyttelyä varten museolle. Hän kertoi myös,että vaikka Horrockses ei ollutkaan kovin kallis merkki, niin ei hänelläkään olisi muutoin ollut mekkoihin varaa, mutta hänen veljensä sattui työskentelemään Horrockses tehtaalla. Ihana vanha britti-mummeli! :)

blandad. kirjoitti...

en oo perehtynyt kirjaan vielä sen tarkemmin, mutta sen ajatuksen sain, että mistään superkalliista muodista ei ollut kyse. Se muori kuitenkin hengaili siellä kaikki päivät, jotta pääsis sanoo "et nää on mun mekkoja!!"

Anonyymi kirjoitti...

Tuo "Loppisfynd" on yksi minun lempikirjoistani, selailen sitä aina vaan uudelleen ja uudelleen. Ehtymätön inspiraation lähde tällaiselle kirppisfiilistelijälle! Löytyy myös suomennettuna, ihan yksinkertaisesti "Kirppislöytöja." :-)

-Monsku