12.11.2012

Huippis huipentuu pian!


Syksyn yksi parhaimmista tosi-tv -sarjoista on ollut viides Suomen Huippumalli haussa -kausi. Tuntuu, että viimeinkin ohjelma on kohonnut arvoiselleen tasolla ja mukana on ollut todella potentiaalisia mallikokelaita. Sarjassa ollaan jo edetty melkein loppuun asti, voittaja ratkeaa viikon päästä maanantaina, 19.11.


Oma suosikkini on ollut alusta asti Matleena. Ihana, järjettömän kaunis, naisellinen ja älykäs tyttö. Matleenan voittomahdollisuuksista en tiedä, tuomaristo kun tuntuu olevan kahta mieltä Matleenan sporttisesta kropasta, mutta huippumalliainesta ehdottomasti. Hänenlaisiaan roolimalleja toivoisin (nuorille) naisille lisää: tervehenkisiä, fiksuja ja kauniita.  Itse lykkäisin Matleenan jenkkimarkkinoille kokeilemaan onneaan, brookeshieldsmäisyys voisi olla siellä kova sana ja muutenkin Matun "all-american-girl" -kauneus. Paras kehityskaari on kuitenkin Merillä, joka on hyvin mielenkiintoinen ja erittäin potentiaalinen catwalk-kasvo. Kärkikolmikon kolmas, Polina, on eksoottisen kaunis, mutta sarjassa tytöstä on tehty aikamoinen mean girl.


Tehtävät ovat olleet astetta aiempaa kiinnostavampia, vaikka jäinkin pohtimaan Keniassa Fidan kanssa yhteistyössä toteutettua mainoskuvakampanjaa. Jakso oli hyvin sentimentaalinen, kuvat upeasti toteutettuja ja tytöt tuntuivat nauttivan olostaan ja arvostavan saamansa kokemusta. Niin paljon kuin Fidalla olen itsekin asioinut vuosien varrella (ja tulen asioimaan), mietin kuitenkin myymälöiden entistä kalliimpaa hinnoittelua ja korkean profiilin mainoskampanjan suhdetta. Tuotteet tulevat kuitenkin myymälöihin lahjoituksina, mutta ovat toisinaan yhtä kalliita kuin uutena kaupassa... tälloin tulee fiilis taloudellisen voiton tavoittelusta ja liiketoiminnan kasvattamisesta. Siihen kun lätkäistään vielä hyväntekeväisyysleima päälle, on kuluttajan fiilis hieman ristiriitainen. Lahjoitukset ovat hyvä juttu, mutta toivoisin myös tietynlaista hyväntekeväisyysajattelua myös kuluttajaa kohtaan. Fidalla taidetaankin kosiskella uutta, ostovoimaisempaa ja trendikkäämpää asiakaskuntaa?
Odotan kuitenkin mielenkiinnolla uutta Huippiksen voittajaa, ehkä enemmän kuin aiempina kausina. Töitä onneksi riittää myös muillekin tytöille ja todellisia voittajia ovat monesti ne, jotka eivät itse kisaa voittaneet. Itseäni on ilahduttanut suuresti, että aiemmissa kausissa olleet suosikkini Anna ja Saara ovat menestyneet upeasti ilman huippis-titteliäkin. Hähäh, hate to say I told you so!

Ei kommentteja: