12.12.2012

Joulujaffat

Olen ihastellut kadunvarsilla näkyviä jouluisia Jaffa-mainoksia heti siitä päivästä, kun niitä alkoi näkyä. Kerrassaan ihania! Positiivinen yllätys oli, että kyseessä on Jaffan Sauma Masterclass -kilpailun tuloksia. Hartwall tarjosi nuorille taiteilijoille kilpailun myötä mahdollisuuden päästä mestarigraafikko Erik Bruunin oppiin. "Voittajakolmikon julisteissa onkin läsnä Bruunin inspiroimaa perinteistä ja pelkistettyä kädenjälkeä, mutta työt ovat ennen kaikkea nuorten tekijöidensä näköisiä." niin kuin Jaffan omilla sivuilla sanotaan.

Ykkössuosikkini on Lapin yliopistossa graafista suunnittelua opiskelevan Anna Vuorisen iloinen punatulkku-juliste. Sympaattinen, jouluisa ja tämän näkeminen toi hyvälle tuulelle. Lisäksi se on eniten "omannäköinen", vaikka tyylittelyltään Erik Bruunin klassikkokuvitusten henkinen.

 Aalto -yliopistossa entisen Taikin puolella opiskelevan Antti Heikkisen omppujaffa on hauska, sopivan lapsekas ja tämänkin nähdessäni tulin heti hyvälle tuulelle. Hymyilevä omppu muistuttaa 1950-60-luvun mainosgrafiikoita - hyvällä tavalla.

Kolmas Jaffa-juliste on eniten Bruunin tyylille uskollinen, mutta oivaltava ja raikas. Rusetissa näkyy kivasti tekijän kädenjälki ja kokonaisuus on tyylikäs. Lauri Bremer opiskelee Pekka Halosen instituutissa.
 Jos ei jaksa tänä vuonna lähteä joulukorttien postitus-rumbaan, voi Jaffan omilla sivuilla lähettää nämä Master Class -voittajat sähköisinä joulukortteina eteenpäin. 

Kannattaa tsekata oheinen "making of"-video, ihan mahtavaa tekemisen meininkiä hulppeissa suomenlinnalaisissa puitteissa!! Selkeää inspiraatiomatskua!!!

 

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Itse kiinnitin kanssa huomiota tuohon sitruunaiseen mainokseen, semmonen löytyy täällä meiltä päin mainostaulusta mutta noita muita en ollutkaan nähny ennen. Aivan ihania! Huolisin vaikka julisteeksi seinälle.