30.1.2013

Kertausharkat

Tammikuussa opin, jos en mitään muuta, niin neulomaan villasukat. Ensimmäisen parin esittelin jo aiemmin ja kerroin saaneeni äidiltäni neuvon, että kannattaa tehdä heti perään toiset sukat niin tekniikka tulee tutuksi.Työn nopeuttamiseksi jätin resorin lyhyeksi ja neulon vartta sileänä neuleena, kavennukset tein peräkkäisinä kierroksina ja kärkikavennuskin on mitä helpoin. Kuitenkin sain tuhlattua näihin aikaa, johtuiko sitten langan "tylsyydestä" vai siitä että tein sukat miehelle. Käytin viime syksynä Anttilasta (halvalla) ostamaani Novitan Sukkalankaa ja näistä tuli niin perinteiset sukat kuin vain olla ja voi. Tuli mieleen sellaiset kaupasta ostettavat tai armeijan perusvillasukat.

Lopputulos oli kuitenkin hyvä ja istuvat jaloissa napakasti - tein nimittäin samoilla silmukoilla kuin naisten koon 38 sukat, kunhan vain pidensin jalkaterää. Villasukat kuitenkin tuppaavat aina vähän venähtämään. Sukankuluttaja oli itse tyytyväinen, sehän se on tärkeintä.
Kaksien sukkien jälkeen sanoisin, että sukkien tekeminen ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin sanotaan ja lopputuloshan on palkitseva. Vielä jos käyttää jotain hauskaa tai ainakin mieluisampaa lankaa, joutuu työ vielä nopeammin.

Ei kommentteja: