26.1.2013

Uusia klassikoita

Puhuimme ystävän kanssa siitä, miltä näytämme sitten nelikymppisenä (ja siitä eteenpäin). Alamme pukeutua ajattomiin klassikkovaatteisiin. Tosin kummankin mieltymykset tuntien, ne ajattomat vaatteet ovat vähän erilaisia, kuin perinteinen käsitys klassikkovaatteista onkaan.
Stockalla pyöriessä törmäsin by Malene Birgerin neuleisiin, joissa on selkeästi ajattomuuden aineksia.

Pollini angora-blend cardigan
Seepraraitainen väljästi mitoitettu neuletakki on täräyttävän i-h-a-n-a. Neulos on superpehmeää, mutta silti napakkaa. Materiaali on 42 % angoraa, 40 % akryyliä, 12 % polyamidia ja 6 % villaa, itse en täysin vastusta tekokuituja neuleissa jos niillä on selkeästi joku funktio - tässä tapauksessa keinokuitu selkeästi "tukee" pehmeää angoraa.
Stailausehdotus on ihan kiva, mutta valkoisten housujen tilalle laittaisin mustat tai vaikkapa jotkut värilliset. Oranssit voisivat olla aika ärhäkät! Kuvasta saa kuitenkin käsityksen neuleen mittasuhteista. Ihanuusneuletakkia saa muuten Stockan verkkokaupasta, jos jollain on kukkaronnyörit enemmän  auki kuin itselläni.

Mavera short sleeved pullover
 Vajaamittanen neulepaita samaa seeprakuosia, mutta neonpinkkinä. Materiaali samaa kuin neuletakki.
 
Tästä stailausehdotuksesta en ole niin varma, vaikka housut itsessään ovatkin kivat. Itse yhdistäisin mustaan hameeseen. 

Mutta hittolainen, tuo neonpinkki on ihana. "Miksi valita mustaa jos voi valita pinkkiä?" voisi olla uusi mottoni. (ja minulle pinkki on aina tuollaista magentaa/fuksiaa, ei koskaan vaaleanpunaista)

kuvat by Malene Birger

Ei kommentteja: