25.2.2013

Oscars 2013

Academy Awardsit, tuttavallisesti Oscarit, on taas jaettu. Palkituista en osaa sanoa mitään ja itse lähetystäkään ei tullut seurattua, mutta pukuloistoa oli hauska tsekkailla aamukahvin äärellä.
Oscar -gaalapukeutuminen on itseasiassa hyvin mielenkiintoista. Punaiselta matolta otetuissa kuvissa näemme oikeastaan vain niin sanotusti parhaimmiston pukuloistosta. Muistan joskus vuosia sitten katsoneeni lähetystä ensimmäistä kertaa livenä ja yllättyneeni suuresti, miten tavanomaisesti osa juhlavieraista olikaan pukeutunut - juhlavasti siis, muttei niin ylimaallisen upeasti, kuin olin jotenkin ajatellut. Joka tapauksessa vuosi vuoden jälkeen näemme punaisella matolla sekä perinteisen kauniita että modernimpia "trendipukuja", mutta myös pukuja, jotka aloittavat trendejä. Myös näyttelijättärien juhlatyylejä kopioidaan ja veikkaanpa, että esimerkiksi morsmaikut syynäävät Oscareita hyvinkin tarkkaan "sillä silmällä".

Höpinät sikseen, muutamia omia suosikkeja:

Anne Hathaway pokkasi pystin Pradan skarpissa, haaleanvaaleanpunaisessa, minimalistisessa puvussa. Anne on näyttelijänä ihan jees, kaunis ja symppis. Puvussa on myös jotain sellaista mistä en pidä, mutta tykkään siitä että se edustaa selkeästi ajanhenkisempää iltapukulinjaa ja sopii hyvin kantajalleen. Ilmeisesti kapeat olkaimet jatkuvat selkäpuolelle, luulisin että ne menevät selässä ristiin, mikä lisää puvun kiinnostavuutta. 

Naomi Watts Armani Privén puvussa. Paljettiunelmassa on hienosti leikattu miehusta, joka istuu todella kauniisti. Puvun väri on onnistunut ja linjoiltaan puku on tätä päivää.

Jessica Chastainilla on upea kokonais-look, joka henkiin ihanasti vanhan ajan Hollywood-glamouria, olematta kuitenkaan liikaa. Armani Privén puku on tämäkin ja istuvuus on taas aivan nappiin, puvun yläosa on täsmälleen oikealla kohdalla. Kaunista!

Catherine Zeta-Jonesin iltapuku edustaa perinteistä glamouria. Zuhair Muradin puvussa on erittäin kaunis paljettikoristelu ja hieman kulta pukee tummaa kaunotarta upeasti. Korvikset ja loivat laineet sopivat kokonaisuuteen.

Amy Adamsin haaleansininen tylliunelma Oscar de la Rentan. Kaunis sävy tuo modernia twistiä ja yläosan laskostus on kaunis. Röyhelöhelmat ovat ihania, vaikkakin mietin onkohan helma vähän liiankin runsas... mutta ihana puku, joka sopii loistavasti juuri näin isoon gaalatilaisuuteen.

Jennifer Lawrencen muhkeahelmainen puku on Diorin haute couturea. Puku on hienosti yhtäaikaa pelkistetty ja runsas. Kankaan tekstuuri tuo lisää mielenkiintoa kokonaisuuteen. Kun itse puku on näinkin runsas, on tyyli pidetty muuten simppelinä ja kokonaisuus on hyvin toimiva. Valkoinen väri iltapuvussa on helposti hyvin morsiuspukumainen, mutta tässä puvussa on siltä, onneksi, vältytty.

2 kommenttia:

Essi J kirjoitti...

Itse katsoin koko gaalan :D Vielä Halle Berryn gaalamekon jos olisit tuohon listaan lisännyt, niin olisi ollut tosi hyvin. Sitä ylistettiin aika paljon meinaan :) Ja Jennifer Lawrencen puvusta vaan, että hienohan se oli kuin merenneito olis ollu! Harmi että kaatui siinä kun meni noutamaan palkintoa, onneksi osasi nauraa itselleen :)

Mukava postaus, kiva lukee tästä Oscar-hulinasta muiltaki. Oon vaan jotenkin niin in näissä Hollywood-höykytyksissä :D

blandad. kirjoitti...

Halle Berryn puku oli ihan hieno, tykkäsin graafisuudesta ja olkapäälinjoista, mutta ehkä väritys teki kokonaisuudesta jotenkin vähän raskaan, siksi se ei iskenyt niin kovasti.

Lawrencen helmoilla ei ollut ihmekään jos kaatui :D

Onhan näitä Oscareita aina kivaa fiilistellä!