3.2.2013

Punainen laukku

Tässä kämpässä ei vaan valo riitä. Eivätkä rahani riitä uuteen kameraan. Osamaksullakaan en uskalla hankkia, koska tietokone alkaa myös vanheta ja se on hätätilanteessa prioriteettilistalla ensimmäisenä. Jos haluaa edes yrittää kuvata jotain, on kuvattava päivänvalolla. On avattava sälekaihtimet ja nostettava ne korkealle. Asettelen kuvattavan kohteen lähelle luonnonvalolähdettä, totean että ei onnistu. Haen toisesta huoneesta kamerajalustan, jotta asia parantuisi edes hieman, ruuvaan kameran kiinni ja asettelen sen valmiiksi, niin eikö kuvauspaikalle tupsahda musta valosyöppö. Se istahtaa isolla ahterillaan kuvattavan asian viereen, eikä liikahda mihinkään. Siinä vaiheessa tuntuu, että antaa olla, olkoon siinä. Katsokoon ikkunasta ulos, paheksukoon ulkoilutettavia koiria. Otan kuvan, otan useita kuvia. Kamera tarkentaa mustaan kohtaan. Musta heilahtaa. Vaihdan asetuksia. Luovutan. Näillä mennään. Siirryn ottamaan lähempää kuvaa. Musta kurattautuu kuvattavan kohteen ylle, vain todetakseen että miltä kuvattava kohde haisee. Kun suljen kameran, musta hyppää alas lattialle ja katoaa.

No niin. Eli mulla on siis uusi laukku. Se on kiva, se on punainen, sinne mahtuu sisälle paljon kaikenlaista ja ostin sen puolisentoista viikkoa sitten Haka-laukusta. Se on sellainen pieni kauppa Hämeentien alussa, ihan siinä Uffin vieressä. Oli heräteostos ja oli siinä pieni ale. Joo on se keinonahkaa, mutta entuudestaan tiedän että tuo on hyvänlaatuista keinonahkaa. Näittekö jo että se on punainen? Ihminen tarvitsee punaista, se tuo rohkeutta. Tuo musta mötikkä on hirveän rohkea, se ei tarvitse sitä enää lisää. Se hyppää vaikka toisen kerroksen ikkunasta alas jos on tarve. Tai jos se haluu. Ja nyt se halusi olla kuvissa mukana. Tai ehkä sekin vain tykkää tuosta laukusta. Nyt se nukkuu punaisella nojatuolilla, sen lempipaikalla. 

Sanotaan etteivät kissat näe värejä, mutta ehkä ne aistivat? Ehkä Saimin lempiväri on punainen.

P.s. Päivä laukun ostamisen jälkeen näin Stockalla laukun, joka on tainnut toimia tuon laukun esikuvana. Mutta tuo minun laukku on kivempi, siinä on vähemmän turhaa krumeluuria.

2 kommenttia:

Peps kirjoitti...

Onpa hieno! Oon iteki haaveillu punasesta laukusta.

aha kirjoitti...

Ihana laukku ! :)