27.3.2013

H&M Conscious Exclusive

H&M lupaa tuoda Hollywoodin glamouria kevääseen Conscious Exlusive -juhlavaatemallistollaan, joka tulee myyntiin noin viikon kuluttua, 4. huhtikuuta 2013. Mallisto on osa Hennesin Conscious -linjaa, jonka tarkoituksena on tarjota ympäristöä säästävämpiä materiaaleja yhdistettynä kauden muotiin.
Conscious Exclusive -mallistossa on materiaaleina orgaaninen puuvilla, kierrätetty polyesteri ja kierrätetty polyamidi sekä Tencel. Mallistoon kuuluu juhlavaatteita ja asusteita sekä naisille että miehille. H&M:lla luonnehditaan malliston henkivän vanhan ajan Hollywood-tunnelmaa: asuissa on paljon työstettyjä yksityiskohtia ja eleganttia designia. Mallistossa luvataan olevan dramaattisia juhlapukuja ja suoralinjaista räätälöintiä naisille sekä rock 'n' roll henkistä punaisen maton juhlatyyliä miehille.

En osaa sanoa, kuinka ekologisia H&M:n käyttämät materiaalit lopulta ovat, mutta ainakin sitä voidaan pitää askeleena kohti ympäristöystävällisempää vaatetarjontaa. Toki se on myös tietoinen lisäarvo, jolla mallistoa markkinoidaan. Kuluttajalähtöisesti mallistossa on taas monia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Vaatteet ovat (ainakin kuvissa) kauniita ja moderneja, hinnat ovat kohtuullisia ja mallistollista variaatiota on ihan mukavasti.

Poimin taas muutamia omia suosikkeja.

Tyllihelmaisessa puvussa on kauniin veistoksellinen yläosa ja trendikäs sävy. Puku näyttää varmasti ihanalta, jos se istuu kantajalleen hyvin - mikä ei tietenkään valmisvaatteelle ole aina niin yksinkertaista. Yläosan istuvuutta parantavat tukiluut ja helmassa on koristeena kultalankoja.

Vaaleanpunaisessa mekossa on hyvä leikkaus ja hienot kirjaillut yksityiskohdat. Mekkoa saa asusteilla muokattua kivasti eri suuntiin, joko hempeämmän romanttiseksi tai enemmän rokkaavaksi.

Valkoinen, liehukehelmainen toppi vaikuttaa erittäin monikäyttöiseltä vaatteelta - alaosaa vaihtamalla sen tyyliä ja tunnelmaa saa tuunattua arkisempaan ja juhlavampaan suuntaan. Tykkään ajatuksesta!


Brodeerattua pitsiä oleva hihallinen mekko kävisi vaikka tulevalle morsmaikulle. Tykkään takaa pidemmästä helmasta, tietysti pitsistä ja vanhahtava väritys tuo vaatteelle sopivasti vintagefiilistä.

Musta satiininen juhlahaalari on ajatukseltaan ihana - käytänöllisen vaate se ei välttämättä ole, mutta jos kaipaa näppärää,  juhlavaa housuasua, voisi tässä olla vastaus sellaiseen tarpeeseen. H&M:n nettisivuilla kuitenkin mainitaan, että tuote tulee myyntiin ainoastaan nettikaupassa?

Vaaleanpunaisessa juhlamekossa on avoin selkä ja kaulus, joka napitetaan niskasta. Oikealla kantajalla varmasti todella kaunis juhlapuku tämäkin.

Miesten kapealinjainen musta puku näyttää hyvältä, smokkitakin vuorikankaassa kukkii tummanpuhuvia kukkia.

Mallistoon kuuluu näiden lisäksi esimerkiksi erilaisia mustia mekkoja, valkoinen housupuku, juhlahenkinen kimonotakki ja sininen,  pitkähelmainen juhlamekko. Miehille tarjotaan skarppia puvuntakkia, jossa on hihoissa pitkät hapsut, henkselihousuja, solmukepaitaa ja herrainliiviä.Vaikutteet ovat vanhan ajan Hollywoodin lisäksi selkeästi suurten muotitalojen kokoelmissa, mutta toki mallistossa nähdään niistä H&M:n omia versioita...

Saatavilla olevat koot ovat ainakin naistenvaatteista 34-42. Naisten asusteet koostuvat koristelluista hiuspannoista, siroista korkokengistä ja laatikkomaisesta iltalaukusta, miehille tarjotaan kaularusettia ja juhlakenkää. Hinnat vaihtelevat pääsääntöisesti 14,95-199€ välillä, kallein tuote on brodyyripitsimekko, 299€.

Mallistoon voi tutustua ennakkoon täällä, kuvat täältä.

P.s. Tykkään kovasti myös pelkistä mallistokuvista. Niissä on kauniin rauhallinen fiilis, mallit ovat raikkaan näköisiä luonnollisine kampauksineen ja rekvisiittakin on pelkistettyä. Kuinka hyviltä nuo wieniläishenkiset puutuolit näyttävätkään, vaikka niitä tuntuu näkyvän tämän tästä kirpputoreilla pölyttymässä!

Ei kommentteja: