5.3.2013

Holvikaaria ja katossänkyjä

Ystävän luona oli pino House & Garden-lehtiä vuodelta 2010 ja niissä paljon inspiroivia kuvia. Reprosin muutamia mielenkiintoisimmista, tästä syystä kuvat näyttävät vinksahtaneilta ja suttuisilta, mutta you'll get the idea...
Marokkolaistyyli oli pinnalla jo 2010 ja on tänäkin keväänä taas yllättävän ajankohtaista, tosin hyvin pelkistettynä versiona. House & Gardenin vuoden 2010 marokkolaistyyli on modernia ja raikasta, mutta myös sangen ylellistä. Marokkolaistyyli on omia suosikkityylejä, josta olen tykännyt jo vuosien ajan enkä siihen nähtävästi kyllästy. Tosin omassa kodissani ei ole käytännössä mitään muuta tyyliin viittaavaa kuin yksi tuikkulyhty.

Oven koristeltu holvikaari on upea ja tykkään tuosta valoisasta huoneesta, joka näyttää niin kutsuvan pehmeältä. Keltainen koristeltu sivupöytä olisi myös aikas kiva...

 erilaisia marokkalaislyhtyjä omana asetelmanaan... helposti toteutettavissa olevaa...

 haaveilen päällystäväni joskus patjoja istuimiksi, erilaiset kuosityynyt ovat aina kivoja.... valkoinen teekannu on tosi soma myös...


Katonrajan koristekuviointi ja sängyn katos tuovat hivenen orientaalia fiilistä. Katos on todella hieno, mutta mietin silti, miltä se näyttäisi verhoiltuna....

Modernia marokkolaishenkeä tehdään ornamentiikalla, paisleykuvioilla, kultasävyillä ja mustalla tehostevärillä. Omistaisinpa tuon ornamenttimaton! Ja tykkään myös erilaisten sinisten sävyjen yhdistelmistä, vaikka en yleensä niin sinisestä välitäkään.
Olin poiminut lehdistä useamminkin katossängyn, mikä sinällään on hassua, sillä en koe koskaan halunneeni sellaista ihan oikeasti. Tässä kuvassa en kaivannut katokseen verhoja ollenkaan ja tykkäsin myös tuosta seinävaatteesta. Jos asuisin kartanossa, jonka huonekorkeus on viidennessä metrissä, mikä jottei katossänkyä voisi silloin harkita!

 Kapealle sivupöydälle oli joku oma hieno nimikin... tässä kuvassa se on varsin somasti päällystetty. Tykkään kovasti noista pöytävalaisimista, mustat pallerojalat ja pinkit verhostimet - toimii. Raidallinen matto minulta jo löytyisi kotoa!

 Olisipa tuollainen hengailuerkkeri! Siinä voisi istuskella jalat suorana, juo kahvia ja selailla lehtiä sekä aina tasaisin väliajoin tuijottaa ulos ja viihtyä omissa ajatuksissaan. Mutta eniten tykkäsin noista tyynyistä ja ne ovatkin varsin toteutuskelpoiset myös: raidallista kangasta ja valmista pompulanauhaa - se on siinä!

 Tässä kuvassa tykkäsin eniten jotenkin kotoisasta fiiliksestä, parasta kuvassa on kaunis piano, joka on kulttuurikodin merkki! Olisipa piano, osaisinpa soittaa ja olisipa tuollainen entrance hall omassakin kodissa!

 Yksityiskohta on isommasta kuvasta, mutta työkkäsin tuon pöydän tavarasommitelmasta.

 House & Garden -lehden tyyli on kyllä jotenkin ihanan runsasta ja ylellistä, vaikka aika harva kaiketi pääsee sisustamaan niin isoja tiloja ja isolla rahalla... no, onneksi voi aina fiilistellä ja soveltaa!Ei kommentteja: