20.3.2013

Idylli eli Katja Tukiainen for Amnesty


Sain joku aika sitten mailia Amnestyn vapaaehtoistyöntekijältä, Allilta, hän vinkkasi uudesta yhteistyömallistosta joka saattaisi kiinnostaa minua ja tämän blogin lukijoita. Kiitos, kyllä kiinnostaa, sillä Amnestyn Suomen osasto on lanseerannut Idylli-nimisen malliston, jonka on suunnittelijana on kuvataiteilija Katja Tukiainen.


Malliston nimi ja tuotteiden kuosi syntyi Tukiaisen "Idyll" -maalauksen pohjalta ja sen takana on Tukiaisen filosofinen ajatus siitä, kuinka me tarvitsemme idyllejä, joissa löydämme voimia maailman julmuuksien kohtaamiseen ja ihmisoikeuksien puolesta toimimiseen. Pastellisävyisessä, sadunomaisessa kuosissa seikkailee Katja Tukiaisen tyylille ominainen tyttöhahmo bambilla ratsastaen ja mallisto koostuu kietaisuhameesta, tuubihuivista, taskuliinoista sekä monimuotoisesta Furoshiki-liinasta.


Mallisto on näkyvä osa Amnestyn Joku raja! -kampanjaa, joka toimii naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Kampanjalla vahvistetaan uhreiksi joutuneiden naisten asemaa niin parisuhdeväkivallan, ihmiskaupan kuin konfliktialueidenkin yhteydessä. Mallistosta saatava tuotto menee lyhentämättömänä Amnestyn ihmisoikeustyölle.


Mallisto valmistetaan Reilun kaupan puuvillasta vastuullisessa, WFTO:n jäsenenä toimivassa tehtaassa Mauritiuksella.


Oma suosikkini mallistosta on Furoshiki-liina. Se on 75cm x 75 cm kokoinen liina, jonka voi taitella eri tavoin vaikkapa kassiksi, lahjapussiksi tai suojukseksi. Itse käyttäisin liinaa myös huivina ja se olisi varmasti kätevä "jokapaikan asia" kesällä, varsinkin jos opettelee niitä erilaisia solmimistapoja. Lisäksi siinä tulee hienosti esille kaunis kuosi. 

Tuotteet ovat kohtuuhintaisia ja kauniita myös ilman hyväntekeväisyysaspektia, joka on toki hyvä lisäarvo. Tässä on hyvä lahjaidea vaikkapa keväällä koulustaan valmistuville, tiedostaville (ja tiedostamattomille) nuorille. Ja sanoinko jo, että tuo kuosi on niin nätti? :D1 kommentti:

nooruska kirjoitti...

mä taas diggasin tosta collegepaidasta, mutta ei se kuulunukkaan mallistoon!