2.3.2013

Kirjalöytöjä ja matkalaukku

On harmillista, että Valtterin kirppistoiminta loppui, asun nykyään niin lähellä Vallilan makasiineja että olisin voinut saada kammettua itseni sinne useammin... onneksi Vallilan kirppistarjonta on ihan jees. Mäkelänkadulla on vanhat tutut Emmaus ja Löytöretki, Sturenkadulla Samaria (jota tosin välttelen kalliiden hintojen takia), Kurvin Fidaan kävelee 10 minuutissa ja Kyläsaaren Kierrätyskeskuskin on pienen kävelymatkan päässä.
Koska omistan todellakin aika lailla tavaraa jo nyt, yritän harkita kirppisostoksia aiempaa enemmän. Kirjat ovat olleet pitkään "kiellettyjen asioiden listalla", mutta löysin viime viikolla kolme hyvää kirjaa...

Kjell Westön Missä kuljimme kerran on yksi suosikkirjoistani. Tällä hetkellä Yle uusii kirjaan perustuvaan TV-sarjaa ja innostuin taas fiilistelemään kyseistä tarinaa. Missä kuljimme kerran teki minuun aikoinaan suuren vaikutuksen ja olin iloinen löytäessäni tämän Emmaus-kirppikseltä 2€:lla.

Alpo Ruuthin Kämpän luin viimeksi kymmenen vuotta sitten ja joku aika sitten tuli fiilis, että sen voisi lukea uudestaan. Positiivinen ylläri löytää tämä Kurvin Fidalta eurolla! Tykkäsin jo aikoinaan tuosta Matti Pikkujämsän kuvittamasta kannesta ja oli huippua löytää kirja juuri tällä kansikuvituksella.

Jeffrey Eugenidesin Virgin suicidesin luin keväällä 2006. Kirjan pohjalta tehty Sofia Coppolan leffa oli ihastuttanut minut jo paljon aiemmin ja olin nähnyt sen useita useita kertoja, tykkäsin kovasti myös leffan soundtrackistä, josta vastaa ranskiselektrobändi Air. Asuin tuolloin vielä Rovaniemellä ja olin lähdössä (ehkä pääsiäislomalle?) kotikotiin - joten edessä oli 9 tunnin rapsakka junamatka. Muistan aina tuon matkan siitä, että luin Virgin suicidesia ja kuuntelin Placebon Meds-levyä, jotenkin ne piirtyivät yhdeksi tarinaksi ja miellän Medsin vieläkin vahvasti kirjan soundtrackiksi. Kirja löytyi Kurvin Fidalta 2€:lla. Alkuperäistarina poikkeaa hieman Coppolan leffasta, suosittelen lukemaan tämän jos vähänkään tykkää elokuvaversiosta.

Hieman aiemmin tuskailin minne laittaisin neulelankani, ne kun pitää piilottaa kissojen leikeiltä tai muuten herää yhtenä aamuna siihen, että lankakerä muistuttaa isoa kasaa nuudeleita. Olen tykännyt matkalaukuista sisustuksessa ja sattumalta bongasin ihan hauskan bagaasin Emmaus-kirppikseltä.
 Matkalaukku on hyvässä kunnossa ja tamperelaista "Näsijärvi Oy"-merkin tuotantoa ehkä 1970-luvulta tai 1980-luvun alusta? Laukussa on metallilaatta, johon on painettu "Finnair- mahtuu matkustamon penkin alle" ja laukun mitat... missäköhän kaikkialle tämä laukku on seikkaillut?
Hintaa oli 5-6€, en enää muista, ajattelin että kyllähän joku säilytin Ikeassakin kustantaa tuon verran. Matkalaukku sopii aika kivasti "ompelupisteeseeni". Sain vanhan Singer-ompelukoneen edelliseltä vuokranantajaltani, tuoli on saatu ystävältä ja musta kissa on alunperin ylitorniolaista tuotantoa. Musta pöytälamppu Claes Ohlssonilta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä kirppislöytöjä olet kyllä tehnyt, etenkin tuo matkalaukku on tosi hauska. :-) Kiertelen samoja kirppiksiä itsekin, kun asun huudeilla. Oletko muuten käynyt Kirpputori Metkassa Hämeentiellä? Se on kiva! :-)

-Monsku

blandad. kirjoitti...

Monsku: en ole Metkassa käynyt, pitääpä joskus käydä!