25.3.2013

Tänään me lapset askarrellaan!

No ei kyllä askarrella, vaan näytetään jo valmiita lopputuloksia - juuri sillä ärsyttävällä tavalla mitä harrastetaan askartelu- ja kokkiohjelmissa.

Olen joskus silmäillyt Marimekolla heidän kalenterinkansiaan sillä silmällä - kunnes totesin että a) en juuri käytä kalenteria b) en ainakaan sellaista, johon vaihdetaan vain sisäsivut joka vuosi. Mutta itse kalenterista tuli ajatus, että jonkun kansion voisi toki päällystää jollain kivalla kankaalla.
Opiskeluaikoina ostin joskus kirppikseltä Samposopimus-kansion 10centillä. Se sopi passelisti johonkin silloiseen käyttötarkoitukseen ja on pyörinyt jo varmasti vuosikymmenen matkassa mukana. Olin jo heittämässä sitä roskiin, kun muistin tämän Marimekolla saadun inspiksen kansion päällystämisestä...

 Maija Louekarin Kippis-kangasta löytyi kangaspaloistani juuri sopivan kokoinen tilkku...

Aluksi silitin hieman taitoksia helpottamaan kiinnitysprosessia eli liimausta: liimana käytin Erikeeperiä, jonka levitin kevyesti vaahtomuovisienen avulla tasaisesti kansiin ja sitten vain nopeasti kangas päälle. Vähän niinkuin päällystäisi kirjaa kontaktimuovilla, sama meininki. Lopputulos on ihan jees ja tämäntyyppinen, hyvin kapea kansio sopii vaikka lehdistä kerättyjen reseptien säilömiseen.
Niin että mitä sitä hyvää kansiota roskiin heittämään, hahah! :D

Ai että tuli  hieno! Asiaa varmasti auttaa, että tykkään kovasti tuosta kuosista. 

Lisäksi askartelin vielä vähän korviksia.
 Löysin Tiimarin -70% alelaareista hauskoja pallerohelmiä, jotka näin heti korviksina. Pieni pussillinen kullanvärisiä korviskoukkuja löytyi alesta myös, ajattelin ettei näiden tarvitse olla niin sävy sävyyn... korvissa nämä näyttävät aika discopalloilta, mutta hyvällä tavalla.

 Ostin aiemmin H&M:n alesta statement -kaulakorun, jossa oli yksi  ketju mielestäni hieman liikaa. Irroitin ketjun korusta ja askartelin siitä korvikset - ja itseasiassa ketjua ja noita "korukiviä" jäi vielä jäljelle jotain muuta projektia varten.

 Ja lopuksi - tadaa! - wannabe-Aarikat! Mietin jo näitä tehdessäni, että hohhoijjakkaa tähänkö on tultu, väännänkö ihan tosissani puuhelmistä kulturtant-korvikset, mutta korvissa nämä ovat yllättävän hauskat ja itseasiassa nuo kultaiset koukut tuovat vähän lisäpotkua. Mutta ihan kivat arkikorvikset - jostain syystä olen kovin mieltynyt pallerokorviksiin.

Semmoista tällä kertaa, toisella kerralla jotain muuta!

Ei kommentteja: