28.4.2013

Fashion 150 years: Couturiers, Designers, Labels

Charlotte Seelingin kirja "Muotisuunnittelijoiden vuosisata" (Fashion:The Century of the Designer) oli opiskeluaikojeni fashionbible number 1. Lainasin sen kirjastosta monen monta kertaa peräkkäin kunnes teimme opiskelukavereiden kanssa ryhmätilauksen kirjakauppaan ja sain sen viimeinkin omaksi. Kirja on edelleen erittäin hyvä perusteos 1900-luvun muodin ja erityisesti muotisuunnittelijoiden historiaan. Nyt löysin kirjastosta Seelingin teoksen  "Fashion 150 years: Couturiers, Designers, Labels". Tiiliskivimäinen teos tuo mieleeni mummon kuvaraamatun ja sellainenhan tämäkin on, omalla tavallaan.


Kirjassa käsitellään laajasti muotisuunnittelijoita ja muodin historiaa 1800-luvulta tähän päivään, mutta myös muodin ilmentymiä ja siihen vaikuttavia yhteiskunnallisia tekijöitä eri aikakausina, massamuotia, tyyli-ikoneita sekä tulevaisuuden muotivisioita. Suunnittelijaesittelyt on jaoteltu vuosikymmenten ja erilaisten tyylien edustajien mukaisesti, tämä tuo kirjaan vaihtelua ja mielenkiintoa. Visuaalisesti ajatellen kirja sisältää valtavasti erilaista kuvamateriaalia. Tekstit ovat faktoihin perustuvia ja tarkan tutkimustyön tulosta, unohtamatta kuitenkaan tarinankerronnan voimaa.

"Fashion does not spring from the arbitrary whims of unwordly designers, but is always a sign of the times, and when it also happens to reflect our own desires, longings and dreams, we fall under its spell."
Charlotte Seeling

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vau! ihan mieletön teos! Pakko hankkia itsellekin :)