5.6.2013

Vallila AW13: Oma juttu – Elä kuin kotonasi

Nyt siis pieni katsaus jo tulevaan syksyyn, vaikka kesä on vasta alkanut....

 "Meillä kaikilla on se oma juttumme, mitä tehdessämme olemme kuin kotonamme. Omat jutut
rakentavat identiteettiämme, ne tuovat iloa elämään ja myrskyissä niihin on turvallista nojata. Vallila tuo valoa syksyyn ja talveen aina luonnonläheisestä torielämästä urbaaniin keräilyyn ja tanssin ja itseilmaisun studiosta juhlavaan ja arvokkaaseen glamouriin." 


Vallila Interiorin mukaan tulevan syksy- ja talvikauden sisustuksessa oma tyyli, identiteetti ja persoona saavat näkyä. Graafisuuden ja mustavalkoisuuden rinnalla nähdään voimakkaita värejä, jotka ovat Vallilalle ominaisia, "omia juttuja". Vallilan syksyn kokoelman teemat ovat tori, keräily, studio ja glamour.


Tori-teeman henkii ajankohtaista kaipuuta luonnonläheisempään ja astetta rauhallisempaan. Vallilan mukaan elämämme kilpajuoksua kohti modernia, kilpailukykyistä ja suorituspainotteista elämää, joka taas aiheuttaa tarvetta hidastaa, huolehtia ympäristöstä ja resursseista. 

Saana by Saara Eklund

Pesä by Matleena Issakainen


Meri by Riina Kuikka
Genetic by Riina Kuikka

Malla by Saara Eklund


Keräily on moniulotteinen tapa rakentaa maailmaa. Keräilyn maailmassa vanha voi saada uuden elämän ja teemat voivat nousta uuteen kiertoon. Keräilymaailmaan liittyy olennaisena osana kierrätys ja kirpputorit.


Romulus by Matleena Issakainen, Suvilahti by Riina Kuikka, Satulinna by Saara Eklund

Satulinna by Saara Eklund

Glamour on Vallilan mukaan voimakkaasti nouseva teema sisustuksessa. Se tuo kotiin klassisia, kauniita väri- ja kuvamaailmoja sekä arvokkuutta henkiviä, mystisiäkin printtejä.
 
Kartano by Matleena Issakainen, Louis by Tanja Orsjoki
Don Juan by Tanja Orsjoki


Metsänhenki by Saara Eklund


 Studio on taiteellisen itseilmaisun tyyssija. Sen henki on graafinen, voimakas, räiskyvä ja rajoja rikkova. Graafisuus saa maalauksellisia ja taiteellisia muotoja. 

Cube by Zoltan Popovits, Brooklyn by Howard Smith, NDBDK by Philip László, Miro by Matleena Issakainen

Four Pack by Philip László, Brooklyn by Howard Smith

Miro by Matleena Issakainen

Syysmallistossa nähdään kuoseja Vallilan omien suunnittelijoiden, Tanja Orsjoen, Matleena Issakaisen,
Riina Kuikan ja Saara Eklundin lisäksi vierailevilta suunnittelijoilta, kuvanveistäjä Zoltan Popovitsilta, valokuvaaja Philip Lászlólta sekä Howard Smithin 70-luvun taideteoksia herätettynä uudestaan henkiin 2013-luvun kuoseina. László on kiertänyt kaatopaikoilla kuvaten romuja ja likaa, mutta etsien samalla kauneutta ja ottaen kantaa yhteiskunnan kipukohtiin, kuten työttömyyteen ja vanhusten hoitoon. Hän halusi nostaa esiin jotain unohdettua: aikakautemme kovia kokeneita esineitä ja kiehtovia tarinoita pitkästä historiasta ja esittää ne metaforina syrjäytetyille ja unohdetuille ihmisille ja heidän elämilleen. Kaikesta hylätystä ja unohdetusta löytyy kauneutta, kun sitä on aikaa pysähtyä katsomaan. Philip Lászlón valokuvateosten pohjalta on suunniteltu kaksi Vallilan mallistoon sopivaa kuosia, Not designed by DK sekä Four pack

Mallistokuvat on kuvattu teemojen mukaisesti Eat & Joy -maatilatorilla, Jäähallin kirppiksellä, Haikon kartanossa ja Espoon Emmassa. Koko malliston näkee esim. Vallilan Facebookista ja mallistofiiliksiä kuvailevat henkilöhaastatteluvideot kannattaa tsekata Vallilan Kaksiosta!
Kuvat ja tiedotteet Vallila Interior.

P.s. Omia suosikkejani tuntureiden mukaan nimetyt Saana ja Malla, ihanan hippihenkinen Satulinna ja mystinen Metsänhenki, kaikki tällä kertaa Saara Eklundin käsialaa, sekä Tanja Orsjoen ihana kukkakuosi Don Juan.

Ei kommentteja: