12.9.2013

Kalevala Jewelry Eyewear

Tiistaiaamuna kävin tutustumassa Kalevala Korun ja Instrumentariumin yhteistyönä tehtyyn Kalevala Jewelry Eyewear -mallistoon. 


Mallisto on syntynyt pitkälti kuluttajien toiveiden perusteella ja se on suunniteltu nimenomaan suomalaisille kasvonpiirteille, jotka ovat hivenen leveämmät kuin vastaavasti eurooppalaiset kasvonpiirteet. Nenän kaari taas on useimmiten matalampi ja tämä vaikuttaa kehysten istuvuuteen. Instrun valikoimapäällikkö Pauliina Aalto tiesi kertoa, että suomalaiset ovat rohkeita kehysvalinnoissaan ja toivovat usein näyttävyyttä ja korumaisuutta sankoihin. Punainen on suomalaisten naisten suosikkiväri kehyksiä valittaessa, ja viimeaikoinan sinisävyiset kehykset ovat myös olleet kysyttyjä.

Kalevala Jewelry Eyewear -malliston kehykset ovat naisellisia ja klassisia kauniilla yksityiskohdilla varustettuna, ja selkeästi niiden muotokieli on enemmän ajatonta kuin trendien aallonharjalla taiteilua. Kokeilin muutamaa kehysmallia ja ne istuivat todella hyvin. Itselläni on juuri kohderyhmään sopivat, silmien kohdalta leveät kasvot ja tiedän ihan konkreettisesti, miten kaikki kehykset eivät todellakaan istu. Suosikkini olivat ruskeasävyiset, hieman kissamaiset kehykset, voisin ottaa ne vaikka heti, olivat oikeasti sen verran kivat ja istuivat hyvin (kuvassa ylimpänä).

Olen suosinut jo 13 vuoden ajan muovikehyksiä, jotenkin tykkään enemmän siitä miltä ne tuntuvat kasvoilla ja mielestäni kasvoni kaipaat vähän massiivisempaa kehystä: kasvonpiirteeni ovat jotenkin isot ja pyöreälinjaiset, joten skarppi kehys antaa vähän särmää. Kuitenkin metallikehys tuntuu taas pitkästä aikaa ihan raikkaalta vaihtoehdolta myös. 

Sankojen kuvionneissa on Kaleva Koruista tuttuja kuvioita ja elementtejä ja yksi kehysmallistoa inspiroineesta koruista on Kirsti Doukaksen "Naisen ääni". Kehykset on suunniteltu Suomessa ja niiden valmistuksesta vastaa OPO Design Sweden AB. Instrumentariumeihin kehykset saapuvat 7.10. 2013.

Kalevala Koruista riittää juttua vielä toiseenkin postaukseen, palaan siis asiaan vielä.

Kehyskuvat ja logo valmistajien.

Ei kommentteja: