6.9.2013

Måla

Kävin joku aika sitten Ikeassa ja ostin kokeeksi Måla-tussikyniä. Ajattelin että voisi olla hauskaa pitkästä aikaa piirtää ns. lasten tusseilla. Yllätyin positiivisesti kuin hyviä ne itseasiassa olivatkaan!

Setissä on 12 väriä ja tussien kärki on muotoiltu niin, että niillä saa joko ohuempaa tai paksumpaa piirrosjälkeä (kuten tuote-etiketti ikeamaiseen tapaan hyvin havainnollisesti osoittaa).

Värit näyttävät hieman kellertävällä paperilla tältä:
 
(jahas mustalle daamille tullut sitten rotsiin miestenpuoleinen kiinnitys... :D)

Sopivat oikein hyvin ainakin kevyeen luonnosteluun ja väriä riittää enemmänkin kuin yhteen piirrokseen - mitä ei kaikilta lapsille suunnatuilta tusseilta voi aina odottaa. Ohjeissa kerrotaan, että tussin pitäisi säilyä kuivumatta (ilman korkkia) kolme päivää. Tykkään, kun näillä saa oikeasti aika ohuttakin jälkeä ja vastaavasti paksumpaa viivaa, plus että vaaleammilla sävyillä saa aikaan sävyeroja, kun samaa kohtaa värittää useampaan kertaan.

 Måla-tussisetin löytää Ikean lastenosastolla, piirustustarvikkeiden joukosta ja hintaa vain 1,99€. Suosittelen!

2 kommenttia:

Liilam kirjoitti...

Aivan ihania piirroksia jälleen kerran. Näissä on jotain retrohenkeäkin.

blandad. kirjoitti...

Liilam: Kiitos kaunis. Retrohenkisyys on kohteliaisuus, koska olen aina tykännyt ihan todella paljon 1960- ja 1970-lukujen "piirrostyylistä" ja ottanut niistä vaikutteita.