17.12.2013

Heidi from Schnitzel with Noodles

kuvat Net-a-Porter
Liikuttava "Heidi" laukku Olympia Le-Tanin 'SCHNITZEL WITH NOODLES'-mallistosta ja puhuttelevaa varmasti jossain määrin meitä kaikkia Heidejä, jotka on nimetty juuri sen kirjahahmon mukaan. Materiaalilta laukun kannet ovat puuvillakanvasta, kuviot on tehty huopa-applikoinneilla ja kirjonnalla, vuorikangas on Libertyn. Hauskaa kyllä, tämä on luksuslaukku, eikä näitä ole valmistettu kuin vain pieni erä.

Olympia Le-Tan on itseasiassa aika mielenkiintoinen suunnittelija. Hänen kirjamaisissa laukuissaan on jonkinlaista positiivista anarkiaa muotimaailmaa kohtaan, ne ovat  'Schnitzel with Noodles' -mallisto revittelee tirolilaishengellä on itseoppinut muotisuunnittelija. Hän syntyi Lontoossa ja kasvoi Pariisissa, ja määrittelee itsensä englantilais-ranskalais-vietnamilaiseksi. Le-Tan aloitti uransa vaatimattomasti Chanelin muotistudiolla itsensä Karl Lagerfeldin alaisuudessa, josta jatkoi Balmainille ja työskenteli siellä Gilles Dufourin rinnalla. 
2009 Le-Tan julkisti asustemerkkinsä, joka yhdisti hänen kaksi suurta intohimoaan: kirjonnan (isoäidiltä perityn synnyinlahjan) ja kirjallisuuden (hänen isänsä on ranskalainen kuvittaja Pierre Le-Tan), suunnitellen yksilöllisiä käsilaukkuja ja  minaudièresejä (korumainen esine, joka toimittaa iltalaukun virkaa). Laukut valmistetaan käsin Ranskassa ja niitä tehdään vain hyvin rajoitettuja eriä. 

kuvat Olympia Le-Tan

Maaliskuussa 2012 Le-Tan julkaisi ensimmäisen ready-to-wear -mallistonsa, "klassista pukeutumista pienellä twistillä", jossa yhdistyvät Le-Tanin brittiläiset ja pariisilaiset juuret samettien, ruutukankaiden, raitojen ja Libertyn kuosikankaiden muodossa. Syys-talvikauden 13/14 'Schnitzel with Noodles' -mallisto revittelee ja leikittelee hauskasti tirolilaishengellä. Heidi likes this!

Ei kommentteja: