20.12.2013

Uusia ikoneita ja menneitä mestareita

Tässä pari mukavaa kirja(lahja)vinkkiä muodin ystäville:

Tony Glenvillen "New Icons of Fashion Illustration" esittelee 28 tämän hetken muotikuvittajaa, joiden joukossa oli omiakin lemppareita kuten Cecilia Carlstead, Stina Persson, Sara Singh, Julie Verhoeven ja Izak Zenou. Jokaisesta kuvittajasta on kerrottu esittelytekstin ja henkilöhaastattelun avulla, joten upeiden kuvitusten lisäksi saa jonkinlaisen käsityksen muotikuvittajasta itsestään ja hänen urastaan. New Icons of Fashion Illustration on mielenkiintoinen ja tietenkin visuaalisesti inspiroiva teos, joka antaa hyvän käsityksen tämän ajan kuvitustrendeistä ja -tyyleistä.
Vintage fashion, Collecting and wearing designer classics on samaa sarjaa muiden Carlton booksin julkaisemien vintagemuotikirjojen (Vintage Fashion, Vintage Shoes, Vintage Handbags, Vintage Swimwear) kanssa ja näin ollen ilahduttaa varmasti niin vintagemuodin ystäviä kuin muodin historiasta kiinnostuneita. Teos käsittelee vintagemuotia eri vuosikymmenien mukaisesti, perehtyen laajasti aikakausien ominaispiirteisiin, tyyleihin, materiaaleihin, kuoseihin ja suunnittelijoihin. Myös armas 1990-luku on päässyt tähän teokseen mukaan. Teos sisältää esipuheen ikoniselta muotisuunnittelija Zandra Rhodesilta.Inspiroiva teos, josta on varmasti iloa (ja luettavaa) pitkäksi aikaa. 

(Lainasin molemmat kirjat kirjastosta, joten näitä ei välttämättä tarvitse hankkia itselle, tai niihin voi ainakin tutustua ensin rauhassa ja miettiä hankintaa vasta sitten.)

1 kommentti:

Laura P kirjoitti...

Tony Glenville (olettaen, että kyseessä on sama Tony Glenville) oli yksi meidän opettajista! Ihan mahti tyyppi! Todellinen persoona! Kannattaa kuva-googlata ;)